Breda, Tinne Bax beste Belg, B Team derde
Louis Vannueten
28/09/2014 17:27

Tinne Bax is, als beste Belg, individueel derde geworden in Breda, ook het Belgische vierspanteam sluit CAIO Breda verdienstelijk af met een podiumplaats.

Tinne Bax startte al sterk met een derde plaats in de dressuur (51,46), na een tiende plaats in de marathon en als vijfde in de technische vaardigheid eindigde de Belgische Kampioene als derde na Steffen Brauchle en de Nederlandse Kampioen Bram Chardon.
Nathan Nijs werd knap vierde in de marathon.Jeroen De Schutter kende pech in de marathon, hij vergiste zich in het parcours en nam de eerste PO niet wat EL tot gevolg heeft.

Glenn Geerts reed een sterke wedstrijd met plaatsen zes (dressuur 53,98) en vijf in de marathon. In de vaardigheid met slechts één dubbele foutloze, IJsbrand Chardon, was Glenn goed op weg naar een foutloos parcours maar helaas een van de paarden tikte een bal af. De Belgische Kampioen werd knap vierde na de internationale topmenners Christoph Sandmann (3), Theo Timmerman (2) en 25-voudig Nederlands kampioen IJsbrand Chardon.

Voor het landenklassement legde België beslag op de derde plaats. België werd vertegenwoordigd door Glenn Geerts (4) en Gert Schrijvers (9).

Ook Belgisch Kampioen Marc Van Der Speeten had zicht op een podiumplaats in Breda. Met een dressuurproef van 50,94 (6) en een mooie tweede plaats in de marathon was de tweespan ponymenner uit Kester goed op weg maar de twee afgereden balletjes in de vaardigheid brachten Van Der Speeten naar de vierde plaats in het eindklassement.