08/07/2024 07:53
2 min
Archief Louis Vannueten

Brons voor Belgisch team in Aken

Vandaag herhaalde zich het scenario van vorig jaar en promoveert België tijdens de vaardigheid naar het podium.

De Belgische ploeg met Dries Degrieck, Glenn Geerts en Tom Stokmans behaalde knap de bronzen medailles. Het Nederlandse team, Aken-winnaar sinds 2007, zet hun triomftocht verder voor gastland Duitsland dat onverwacht tweede wordt.

De vaardigheid zorgde weer voor onverwachte verschuivingen. Na de sterke prestatie van Michael Brauchle op zaterdag met een tweede plaats in de marathon, verstevigde Duitsland haar leiderplaats voor Nederland en Australië.

Maar het zat Michael Brauchle vandaag niet mee, hij maakte een parcoursfout in de vaardigheid met eliminatie tot gevolg waardoor zijn mooie marathonresultaten voor het team werden geschrapt en Duitsland naar de tweede plaats degradeerde.

Ondertussen stond Australië nog op plaats drie met een verschil van 2,4 minpunten op België maar er was nog één Australiër te gaan... Boyd Exell reed een scherp parcours met een snelle tijd maar ... tikte één bal af en België kwam mooi op het podium in Aken.

Individueel wordt Boyd Exell, na een tweede plaats in dressuur en volle marathonwinst, de verdiende winnaar, en dit al voor de twaalfde keer!, Mareike Harm die dit jaar  geschiedenis schreef met het hoogste vrouwelijke marathonresultaat ooit in Aken behaald (zesde plaats), werd tweede. Landgenoot Georg von Stein behaalde brons.

De Belgen

Beste Belgische resultaat gaat naar Dries Degrieck, maar het verschil met Glenn Geerts is klein.

Dries startte met een mooi dressuurresultaat van 52,91, werd tiende in de marathon, zevende in de vaardigheid (3 + 0,32) en tweede in de afsluitende winnende ronde.
Na de dressuur (56,30) ging Glenn op zaterdag tijdens de marathon in de aanval die hij knap afsloot met een vijfde plaats. Foutloos parcours met een kleine tijdsoverschrijding was het resultaat in de vaardigheid.
Tom Stokmans reed een regelmatige wedstrijd.