Belgisch Veulenkampioenschap 2017
Rob Tijskens
28/08/2017 22:12
5 min
paardenfotograaf.be

Belgisch Veulenkampioenschap 2017

Stal Hulsterlo in Meerdonk was afgelopen zaterdag het decor voor het Belgisch veulenkampioenschap 2017. Maar liefst 225 veulens die zich de afgelopen weken via provinciale veulenprijskampen hadden geselecteerd waren opnieuw present. De veulens werden allen beoordeeld op type, beweging en uitstraling.

Vrouwelijke springveulens

Bij de vrouwelijke springveulens was de overwinning voor Riante Van ’t Recht Eind met een score van 92 punten. Riante werd gefokt door Daniel en Karine D’Haese – Van Damme uit Eksaarde en is een dochter van Toulon uit de merrie Petra (Last Man Standing). Tijdens het veulenkampioenschap in Moerbeke-Waas werd ze 2deen verdiende ze haar ticket voor deze finale.
Met 91.5 punten was het zilver voor Relanta P uit de fokkerij van Simonne Lefever. Relanta is een dochter van Veneur d’Isigny uit een Indoctro-moeder. Zij werd dan weer 5de tijdens het veulenkampioenschap in Pulderbos.
Het brons was voor Riva Van De Faunushoeve, een dochter van Lavallino Ter Klomp uit de merrie Muze Van De Faunushoeve (Toulon). Deze Muze Van De Faunushoeve is een halfzus van de AES-gekeurde hengst Leandro Van De Faunushoeve (Clinton). Riva behaalde 91 punten en werd gefokt door Leen Hamerlinck uit Sint-Laurens. Ze werd 2de tijdens het Veulenkampioenschap in Evergem.
De 4de plaats was met 90.5 punten voor Rozelien Dwerse Hagen. Rozelien is een dochter van Nixon Van ’t Meulenhof en is het eerste veulen uit de merrie Jacobien Dwerse Hagen, het EK-paard van Thibeau Spits. De top 5 werd vervolledigd door Romee Rose Van De Dorpshoeve met een score van 90 punten. Romee Rose werd gefokt door Dirk De Permentier en is een dochter van Quasimodo Van De Molendreef uit een moeder van Erco Van ’t Roosakker.

Mannelijke springveulens

Bij de mannelijke springveulens was de overwinning met 88 punten voor Rigoureux Van De Sprietmolen. Rigoureux werd gefokt door Kristof Hanssens uit Nevele en is een zoon van Untouchable uit de merrie My Mystic Lady Van ’t Zorgvliet. (Flipper D’Elle ). Deze My Mystic Lady is een halfzus van Contesse Van ’t Zorgvliet (Heartbreaker), die op haar beurt weer de moeder is van For Joy Van ’t Zorgvliet (For Pleasure) die we kennen onder het zadel van de Franse ruiter Kevin Staut. Rigoureux Van De Sprietmolen is tevens een van de veulens uit de collectie van auction Twinkeling, die eind september plaatsvind.
Het zilver was voor Rivello D’Hamwyck, een fokproduct van de familie Vergauwen – Van Impe uit Affligem. Hij is een nakomeling van Tangelo Van De Zuuthoeve uit de merrie Kamira D’Hamwyck (Toulon). Deze Kamira is een kleindochter van Jade du Ri d’Asse (Feo), die ook de moeder is van Withney Van De Dwerse Hagen (Codex). Tijdens het veulenkampioenschap in Wambeek werd deze Rivello D’Hamwyck 3de.
Het brons ging naar Rasall Van Het Appelsvoordehof met 87 punten. Rasall is een zoon van
Casillas Van De Helle uit de merrie Beau Reve van Orti (Quidam De Rêvel) en werd gefokt door Andre Blommaert en Jarno Van Leugenhaege. De merrie Beau Reve van Orti is een halfzus van niemand minder dan Nonstop.
Met 86.5 punten was de 4de plaats voor Robijn Van T&L. Robijn werd gefokt door Cedric en Delphine Tilleman en is een zoon van Da Vinci DC uit een Upsilon Van De Heffinck moeder.
De 5de plaats tenslotte was voor Raban ‘S’ uit de fokkerij van Hens Verelst. Raban is een nakomeling van Casario II en komt uit de merrie Hippa (Quadrillo). Deze Hippa is een halfzus van de AES-gekeurde Uncas S (Udarco Van Overis Z), die gisteren winnaar werd van de CSI2* GP van Zandhoven.

Vrouwelijke dressuurveulens

Bij de vrouwelijke dressuurveulens was het goud voor Rendez Vous Van Het Bloemenhof. Rendez Vous werd gefokt door Isolde Tuypens uit Lier en is een dochter van Franklin uit de merrie Gucci Van Het Bloemenhof (Diamond hit). Ze behaalde 84 punten.
Het zilver was voor Romy-Vanck Van De Biebosschen, een dochter van Grand Galaxy Win uit de merrie Donna VDB (Don Frederico). Romy Vanck werd 3de tijdens het veulenkampioen in Moerbeke-Waas en werd gefokt door Evelyn Schram uit Waasmunster.
Brons was er voor Remember Dory Van De Guldennagel van fokker Stijn Thijs uit Vissenaken. Remember Dory is een dochter van Apache uit de merrie Dorvalla Van De Guldennagel (Quicksilver).
Ze werd 2de op het Veulenkampioenschap in Glabbeek.
Op de 4de plaats zien we met Rockabana Van Het Bloemenhof opnieuw een fokproduct van Isolde Tuypens. Rockabana is een nakomeling van Indian Rock uit de Peau a Peau (Abanos). Poetin II, de grootmoeder van dit veulen, is de volle zus van de goedgekeurde hengsten Samba Hit I, Samba Hit II, Samba Hit III en Samba Hit IV.
De 5de plaats was voor Rapidash MDS, een dochter van For Romance uit Rocca (Riccio). Ze was tijdens het veulenkampioenschap in Moerbeke-Waas reeds 2de en werd gefokt door Christophe Martens.

Mannelijke dressuurveulens

Bij de mannelijke dressuurveulens tenslotte was het goud voor Risk It All Van De Guldennagel. Deze Risk It All Van De Guldennagel is, zoals de naam al aangaf, een fokproduct van Stijn Thijs en werd kampioen tijdens het veulenkampioenschap in Glabbeek. Het is een zoon van de hengst Indian Rock uit de merrie Johanna Van De Guldennagel (Glock’s Johnson TN N.O.P.). Zowel het zilver als het brons ging naar fokproducten van de Kempenhoeve uit Balen. Rolls Royce Van De Kempenhoeve, een zoon van Daily Diamond uit een De Niro moeder, kreeg van de jury 82 punten en behaalde zo zilver. Ritmo De La Noche Van De Kempenhoeve is dan weer een zoon van de Romanov en komt uit de merrie Gwendolyn Van De Kempenhoeve (Bretton Woods). Zij kregen brons met 80 punten.
De 4de plaats was met 78 punten voor Ricardo M van fokker Mouna De Bruyn uit Pulle. Ricardo is een zoon van Glamourdale en komt de merrie Ciolita Ro (Jazz). Rich Boy VDS van fokker Ellen De Blick was dan weer goed voor een 5de plaats. Deze Rich Boy VDS is een nakomeling van Feinrich en komt eveneens uit een Jazz-moeder.

In beeld

Recent nieuws van deze redactie

Stephex Horse Trucks

Komende evenementen

FEI Jumping European Championship for Young Riders, Juniors and Children 2024 15/07 - 21/07

CSI3* Tryon 16/07 - 21/07

CSI3* Saugerties NY 17/07 - 21/07

CSI2* Zuidwolde 17/07 - 21/07

CSI2* Caledon ON 17/07 - 21/07

CSI2* Caledon ON 17/07 - 21/07

CSI2* Traverse City 17/07 - 21/07

CSI3* Chard 17/07 - 21/07

CSI5*/CSI3*/CSI2* LGCT Riesenbeck 18/07 - 21/07

CSI5*/CSI3* Dinard 18/07 - 21/07

Voorbije evenementen

CSI4*/CSI2* Chantilly 09/07 - 14/07

CSI3* Megeve 09/07 - 14/07

CSI2* Courrière 09/07 - 14/07

CSI2* Tryon 09/07 - 14/07

CSI3* Traverse 10/07 - 14/07

CSI3* San Giovanni in Marignano 10/07 - 14/07

CSIO3* EEF Budapest 11/07 - 14/07

CSI2* Biskupiec 11/07 - 14/07

CSIO5* Falsterbo 11/07 - 14/07

CSI4* La Coruña 12/07 - 14/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 12/07 - 14/07

Laatste Haverklap