Belgen succesvol in Compiègne

Ieder jaar zijn de Belgische menners talrijk en sterk aanwezig in het Franse Compiègne, dit jaar was het niet anders.

Het afgelopen weekend zetten ze weer prachtige prestaties neer bij hun deelname aan de CAI.-B in Picardië.

Pony´s

Enkelspan: Met een zesde plaats in de dressuur nam Paul Denblyden een goede start op vrijdag, doch tijdens de marathon werd hij jammerlijk uitgesloten.

Armand De Paepe won met zijn dubbelspan pony´s de dressuur én de vaardigheid, uiteindelijk eindigde Armand als tweede. De eerste plaats werd opgeëist door regerend Belgisch kampioen André Wynants.
Rudi Van den Bergh eindigde als vierde voor landgenoot Koen Maes die op vrijdag een knappe derde plaats behaalde in de dressuur.

Mia Allo nam met haar vierspan pony´s een ruime voorsprong na de overwinning van de dressuur en kon haar eerste plaats behouden gedurende de ganse wedstrijd.

Paarden:

De Arabo-Friese dekhengst Maestro van Marcel Verschueren uit Belsele werd uitgebracht door Christiaan Provoost. Deze combinatie won overtuigend de dressuur. Na een zesde plaats in de zware marathon met zeven hindernissen en het aftikken van twee ballen in de vaardigheid bevestigde Maestro zijn talent met een tweede plaats in het eindklassement.
Mark Wentein klasseerde zich op een mooie zesde plaats in de sterk bezette enkelspanreeks met negentien concurrenten. Guy Collette werd twaalfde.

Roger Vercruyssen, Belgisch kampioen marathon in Vollezele, reed zijn tweespan Haflinger X Arabier naar een uitstekende vierde plaats. Sterke Nederlandse concurrenten als Saskia Van Heesch, Raymond Letteboer en Toon Jochems bezetten het podium.

Jose Riche reed zijn vierspan naar de zevende plaats.