20/03/2023 01:37
1 min

Belgen rijden sterke marathons

De Belgische menners in Haras du Pin (FRA) en Wiener Neustadt (AUT) deden vandaag goede zaken in de marathon...

Gilles Pirotte is de enige Belg voor het FEI Europees Kampioenschap in Oostenrijk. In de categorie Young Driver Class 3 reed hij een foutloos parcours en eindigde de marathon op de tweede plaats. Na een tweede plaats in de dressuur komt Gilles nu op de eerste plaats in de tussenstand. Het verschil met de tweede na de proeven A en B bedraagt slechts 1,5 punten.

De FEI menners rijden zondag in Wiener Neustadt vanaf 09.00 uur het afsluitende vaardigheidsparcours.

In Frankrijk reden de Belgische menners zich vandaag in drie categorieën naar de eerste plaats. Marc Van Der Speeten won de marahon bij de dubbelspan pony"s. Jeroen De Schutter presteerde eveneens als beste bij de vierspan pony"s en ook bij de tweespan paarden haalde Filip Kindt de overwinning naar zich toe.

De kaarten zijn na de marathon flink geschud. Alles is morgen nog mogelijk tijdens de vaardigheid...

Uitslagen Haras du Pin: KLIK HIER

Uitslagen Wiener Neustadt: KLIK HIER