Belgen presteren ijzersterk in de Global Champions League van Monaco
06/07/2024 09:43
3 min
Global Champions Leagu

Op de Longines Global Champions Tour van Monaco hebben onze landgenoten gisteren weer voor enkele ijzersterke prestaties weten te zorgen tijdens de teamcompetitie van de Global Champions League. Tijdens de tweede en beslissende ronde, die tevens gold als kwalificatie voor de LGCT Grand Prix van vandaag, wisten er maar liefst 4 Belgische combinaties naar een individuele klassering te springen.

De beste prestatie kwam daarbij opnieuw van Jérôme Guery en zijn 13-jarige ruin Careca LS Elite (Carusso LS La Silla), met wie hij ook op donderdag tijdens de openingsdag een klassering wist te verzekeren. In deze 1.60m rubriek tegen de klok hield hij alle balken keurig in de lepels en zijn finishtijd van 68.67 seconden leverde hem de 5de plaats op in het individuele klassement.

Maar Guery was dus niet de enige landgenoot die zich dus wist te klasseren. Zo was er ook nog een 8ste plaats voor Gregory Wathelet let Beau Gosse du Park (Quaprice Bois Margot), een 10de plaats voor Olivier Philippaerts met Precious Dwerse Hagen (Cornet Obolensky) en een 11de plaats voor Pieter Devos met Casual DV Z (Cornet Obolensky).

De overwinning was weggelegd voor de Fransman Simon Delestre en zijn 11-jarige ruin Dexter Fontenis Z, de zoon van Diarado uit de fokkerij van S.C.R.I S.Ky Horses. Die wist na zijn foutloze ronde de klok te stoppen in 65.03 seconden, wat hem een voorsprong van ruim een volle seconde gaf op de concurrentie.

De snelle Italiaan Emanuele Gaudiano volgde hem door de 2de plaats in het klassement voor zijn rekening te nemen. Hij had de 11-jarige hengst Nikolaj de Music (Kannan) uit de fokkerij van Walter Lelie onder het zadel en wist een chronotijd van 66.17 seconden op het scorebord te brengen. Tenslotte was er ook nog een podiumplaats weggelegd voor de Duitse amazone Sophie Hinners. Die loodste de 9-jarige ruin Iron Dames Singclair (Singular LS la Silla) veilig naar de meet in 66.85 seconden.

Teamklassement

De goede prestatie van Sophie Hinners zorgde er mee voor dat haar team Cannes Stars met de overwinning aan de haal ging in het teamklassement. Naast Hinners wist namelijk ook de Nederlandse amazone Kim Emmen voor een feilloze ronde te zorgen met haar 11-jarige ruin Imagine (Cassini Gold) en dit zorgde voor een teamtotaal van 0 strafpunten in een tijd van 137.28 seconden.

Het zilver ging naar de Prague Lions, waar onze landgenoten Niels Bruynseels en Pieter Devos deel uitmaakten van het team. Ook Bruynseels en zijn 10-jarige ruin Origi van de Vosberg (Echo van ’t Spieveld) zorgen voor een foutloze ronde en zo kwamen de Prague Lions aan een totaal van 0 strafpunten in 142.66 seconden.

De 3de plaats ging naar Valkenswaard United, dat in de tweede ronde bestond uit de Australische amazone Edwina Tops-Alexander met de 14-jarige ruin Fellow Castlefield (Je t’Aime Flamenco) en de Brit John Whitaker met de 16-jarige ruin Equine America Unick Du Francport (Zandor Z). Zij behaalden in de tweede ronde een score van 7 strafpunten en opgeteld met de 4 strafpunten kwamen zij zo aan een totaal van 11 strafpunten.

FEI Jumping European Championship for Young Riders, Juniors and Children 2024 15/07 - 21/07