Stephex Horse Trucks

Christophe Cuypers
20/06/2008 10:49
4 min
paardenfotograaf.be

Antwerpen en Limburg zetten de toon na Moerzeke

Net als in de eerste manche van St Katelijne Waver, kwamen er ook in Moerzeke 273 combinaties aan de start van de derde manche van de Gouden Laars. Na de manche in Pottes, trok de Gouden Laarskaravaan dus ditmaal richting Oost-Vlaanderen...

De wedstrijd ging net als de eerste twee manches van start met de Juniors 1.20m, gesponsored door Serge Beirens World Trade. Yannick Beirens, die in Pottes de 1.30m-proef won, zadelde dit jaar voor het eerst Viool. De snaren waren blijkbaar al goed gestemd, want Yannick ?vloog´ naar de overwinning met de tienjarige merrie van Omar. Ruim één seconde was het duo sneller dan Leonie Laenen/Phillip 028 en Caroline Buyens/Belgique vd Lentamel. Deze laatste amazone beent door haar derde plaats in Moerzeke Emma Rooms/Bravour bij in het klassement en beide amazones delen nu gezamenlijk de koppositie.

In de 1.30m Juniors gesponsored door Myler Bits, nam Talissa Witteboon dankzij een overwinning de leiding over van Simon Rooms/Wolga Lore vt Paradijs. Simon zakt door de vier strafpunten in het basisparcours terug naar de vijfde plaats in het klassement. Het was voor Witteboon reeds de tweede overwinning dit jaar met Wirnac U vd Molengeest in de 1.30m-proef. Constant Van Paesschen/Rioso vd Kapel werd tweede in Moerzeke, de plaats die hij nu ook inneemt in het tussenklassement. Bij de Young Riders op dezelfde hoogte en gesponsored door dezelfde partner Myler Bits, werd er tot op het bot geknokt voor de overwinning. Sandy Ceelen/Concordance zette in het begin van de proef een héél scherpe chrono van 28.13 seconden. Tientallen ruiters beten hun tanden stuk op de tijd van Ceelen, maar niemand kwam echt in de buurt van de chrono van de Limburgse amazone uit Neerpelt. Totdat Jan Motmans met Kaoline de Noron in de ring verscheen. Deze ruiter ook al afkomstig uit Limburg leek het te gaan halen, maar strandde op amper één honderdste van een seconde van de tijd van Ceelen. Emmanuel Vanhaecke/Bidule d´O5 moest bijna één seconde prijsgeven, maar komt dankzij een derde plaats tweede te staan in de tussenranking. De leading lady is Capucine Ovaere. Zij heeft niet alleen met Tivoli vh Bellenbos voorlopig de touwtjes in handen, met Porto ter Wulverdreve bezet ze bovendien ook nog de vierde plaats.

In de hoogste Juniorproef, gesponsored door Arovo Equestrian International reed Pieter-Jan Mertens met Beltoy Clover een basisparcours uit het boekje. Maar wat in het basisparcours als vanzelf ging, bleek plots een heuse opdracht in de barrage. De combinatie verliet uiteindelijk de ring met 21 strafpunten. Aangezien Pieter-Jan als enige van de juniors de barrage haalde, mocht hij toch de beker in ontvangst nemen. Jeroen Appelen/Uni Stop vt Hoksent kwam nog het dichtst in de buurt van een barrageticket, maar hij reed net buiten de tijd de chrono door. Pieter-Jan werd met Wolfgang v Malle als snelste vierpunter ook nog derde. In de voorlopige tussenstand consolideert Talissa Witteboon haar koppositie met haar andere viervoeter Valesco v Achterstendries. Yannick Beirens springt met Veuergold v Koekshof over Pieter-Jan Mertens die zijn Watamin in Moerzeke op stal liet. Met Beltoy Clover klimt hij wel naar de vijfde plaats.

De overwinning in de 1.40m-proef ging dus naar een Young Riders: Kevin Spiessens. In Moerzeke zadelde Spiessens, die sinds kort voor de Stephex-stal uitkomt Strandgardens Mercedes. Hij startte als laatste in de barrage en eindigde precies drie seconden sneller dan Gudrun Patteet/Monark du Marronnet, die op dat ogenblik aan de leiding stond. Toch blijft Joris Aegten/Tereusa op kop staan van het klassement voor Emmanuel Vanhaecke/Nanouchka vd Hulst.

Net als de eerste twee wedstrijden sprongen de Scholieren in Moerzeke na de Juniorproeven. Vanaf de volgende manche in Moorsele zullen de proeven net andersom verlopen. In de 1.10m, gesponsored door Arovo Equestrian International, ging de overwinning naar Stephanie Peeters/Tyminka. De veertienjarige amazone uit Kaulille haalde het van Marie Verhagen/Petronella en Jos Verlooy/LB Omar die dankzij hun tweede en derde plaats ex aequo de leiding nemen in het voorlopige klassement. Valerie Vleugels/Flinstone 3 volgt al op 24 punten.

Jos Verlooy met LB Omar is duidelijk de combinatie in vorm bij de Scholieren. Zij werden ook tweede in de hoogste Scholierenproef en komen dankzij deze prestatie aan de kop van het klassement. Enkel Victoire Delforge/Quirouette de la Bonnette moesten ze voorlaten in Moerzeke, die dan weer door deze overwinning naar de tweede plaats klimt, een plaats die gedeeld wordt met Louis Adriaensen/Scalini vd Heffinck.

De volgende manche van de Gouden Laars zal plaatsvinden op zaterdag 26 juli. Dan zijn we te gast in Moorsele (West-Vlaanderen) en meerbepaald Zilveren Spoor. Na die vierde manche zal al één en ander duidelijk worden met het oog op de finales, want het zijn uiteindelijk de vier beste resultaten die in aanmerking komen voor de finales.

Recent nieuws van deze redactie

Komende evenementen

Paris Olympic Games 2024 30/07 - 06/08

CSI3* Samorin 31/07 - 04/08

CSI3* Saugerties NY 31/07 - 04/08

CSI2* Donaueschingen-Immenhöfe 31/07 - 04/08

CSI2* Millstreet 31/07 - 04/08

CSI2* Traverse City 31/07 - 04/08

CSI2* Azelhof 31/07 - 04/08

CSI3* Sentower Park 01/08 - 04/08

CSI3* Cervia 01/08 - 04/08

CSI3*/CSI2* Saint Lô 01/08 - 04/08

Voorbije evenementen

CSI3* Traverse City 24/07 - 28/07

CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

CSI2* Zuidwolde 24/07 - 28/07

CSI2* Samorin 24/07 - 28/07

CSI2* Caledon 24/07 - 28/07

CSI2* Azelhof 24/07 - 28/07

CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 25/07 - 28/07

Laatste Haverklap