Anthony Wellens schittert in ochtendrubriek van Opglabbeek
15/06/2024 08:02
15/06/2024 08:07
2 min

In het Sentower Park van Opglabbeek wordt er deze week op viersterrenniveau gesprongen en op de grote Ashford Arena werd er gisterenochtend gestart met een 1.40m rubriek die gold als kwalificatie voor de 1.45m hoge Longines Rankingproef van zondagmorgen. Daarin kwam onze landgenoot Anthony Wellens opnieuw sterk naar voor en wist hij zich naar een podiumplaats te springen met de 9-jarige Zangesheide-merrie Da Silva Van ’t Schaaphof Z, een dochter van Diamant de Semilly uit de fokkerij van Maurice Van De Walle. Wellens, op donderdag al winnaar van de rubriek voor de 7- en 8-jarige paarden, wist het zowel in de 1ste als in de 2de fase netjes foutloos te houden en met een tijd van 28.53 seconden verzekerde hij zich van de 2de plaats in het klassement.

De overwinning moest Wellens laten aan de Griekse amazone Ioli Mytilineou en de eveneens 9-jarige BWP-ruin Pof Favor Van ’t Roosakker, waarmee we bij een fokproduct van Marc Kluskens zijn aangekomen. Mytilineou en Por Favor Van ’t Roosakker, een zoon van For Pleasure, kruisten in de 2de fase de meet in 27.97 seconden waarmee ze ruim een halve seconde voorsprong hadden op de concurrentie.

En ook de 3de plaats in deze ochtendrubriek kreeg een Belgische touch dankzij de Italiaan Lorenzo de Luca en de 11-jarige BWP-ruin Nadale Van Dorperheide, een zoon van Zilverstar T die geboren werd bij de familie Philippaerts op Stoeterij Dorperheide. Ook de Luca en Nadala zorgden voor een feilloze prestatie en dit in een tijd van 28.66 seconden.

Voor Gregory Wathelet was er nog een 4de plaats met Dillen 111 Z (De Flor 111 Z), voor Mathieu Bourdeaud’Hui een 7de plaats met Quint Vd Bisschop (Heavy Metal), voor Nicola Philippaerts een 11de plaats met Klaartje Z (Kannan) en voor Vincent Lambrecht een 13de plaats met Kind Of Magic Z (Kannan).

FEI Jumping European Championship for Young Riders, Juniors and Children 2024 15/07 - 21/07