Alexander Housen wint opnieuw de Van Mossel Super Grand Prix!
18/12/2022 21:29
20/03/2023 11:09
Peelbergen Equestrian Centre

In het Peelbergen Equestrian Centre van Kronenberg in Nederland werd het internationale kalenderjaar vanavond afgesloten met de Van Mossel Super Grand Prix, een Grote Prijs waarin 11 GP-winnaars van het afgelopen het jaar het tegen mekaar opnamen en streden voor een Audi A4 die ze een jaar ter beschikking krijgen. Daarin verschenen ook enkele landgenoten aan de start en voor het tweede jaar op rij was het onze landgenoot Alexander Housen die met de overwinning aan de haal ging. In het zadel van de 12-jarige schimmelmerrie Cassandra Hsp (Sandro Boy) wist hij het in beiden rondes foutloos te houden en met een finishtijd van 42.91 seconden kroonde hij zich dus opnieuw tot winnaar van deze Super Grand Prix!

Alexander Housen: “Ik was bang dat ik de auto kwijt zou raken, maar nu lijkt het erop dat ik er misschien nog een jaar mee kan rijden! Ik had niet kunnen dromen om deze Super Grand Prix twee keer op rij te winnen, maar mijn rijvaardigheid was weer snel genoeg (lacht).”

De 2de plaats was weggelegd voor de Slovaakse ruiter Gaj Riossa, een van de ruiters van Stal Hendrix. Die had de 13-jarige hengst Entertainer (Warrant) onder het zadel en wist het eveneens over de gehele lijn foutloos te houden. Hij klokte echter af in 43.64 seconden en moest zo vrede nemen met de eerste ereplaats. De Nederlander Leopold van Asten volgde met de 9-jarige ruin VDL Groep Nino du Roton (Iron Man van de Padenborre) op de 3de plaats. Hij kruiste de meet in 44.21 seconden en vervolledigde zo het podium.

Charlotte Philippe werd 6de met Electro Vd Kromsteeg Z (Emerald van ’t Ruytershof) en Pieter Clemens 9de met Golden Eye (Goldfever Z).