Louis Vannueten
02/07/2023 21:04
02/07/2023 22:34
2 min

Op de laatste wedstrijddag heeft het Belgische vierspanteam, onder leiding van ploegleider Mark Wentein, nog een prachtige promotie gemaakt en sluit de prestigieuze landenwedstrijd in Aken af met een derde plaats!

De vaardigheid kende een extreem moeilijke opstelling binnen een korte ingestelde tijdslimiet van 188 seconden. Het was wachten tot starter nummer twintig, Bram Chardon, voor er een dubbele foutloze omloop werd neergezet. Ook Bram’s teamgenoten, vader Ijsbrand en Koos de Ronde herhaalden deze prestatie. Het waren uitsluitend deze drie menners die foutloos bleven binnen de tijd.

Glenn Geerts ging wel foutloos door de kegels maar liet een kleine tijdsoverschrijding noteren (1,59 punten). Met deze sterke prestatie sluit Glenn Aken af op plaats zeven.

Dries Degrieck was de eerste deelnemer die binnen de toegestane tijd afklokte maar had één pechbal in het parcours (3 punten). Dries werd tiende in de einduitslag. Teamgenoot Tom Stokmans eindigde op plaats eenentwintig.

Met deze sterke resultaten in de vaardigheid promoveerde het team verdiend naar de derde plaats.

Pechvogels

Gisteren na de marathon stond Australië nog op plaats drie maar Tor van den Berge (11,47) en Boyd Exell (6,97) lieten teveel punten noteren. Boyd maakte, een voor hem ongebruikelijke fout, door een kegel aan te tikken van een poort die hij nog niet genomen had. Bellen, tijd stil zetten, parcours terug opbouwen én extra 10 seconden toevoegen! De wereldkampioen was even het noorden kwijt en liet daarna nog een kegelfout noteren. Gelukkig kwam hiermee zijn individuele eerste plaats niet in gevaar maar het verschil met naaste concurrent Ijsbrand Chardon was maar iets meer dan twee punten.

Ook de Jérôme Voutaz beleefde een onprettige ervaring. Met zijn kleine en compacte Freibergers was de Zwitser goed op weg naar een dubbel foutloos parcours tot, na poort zeven, de zweng van het voorspan loskwam en op de grond viel! Gelukkig bleven menner en paarden koel en werd de zweng hersteld, maar de concentratie was weg en hierdoor vielen er nog twee ballen.