Aaron Tijskens scoort in de CSI2* GP van Lyon!
29/10/2022 18:37

Na de Longines Grand Prix van gisterenavond en voor de Wereldbekerwedstrijd van morgenmiddag was het vandaag op de Equita Lyon in Frankrijk uitkijken naar de CSI2* GP. Daarin kwam met de jonge Limburger Aaron Tijskens ook een landgenoot aan de start en die wist daarin voor een mooie prestatie te zorgen. In het zadel van zijn 10-jarige ruin Hurricane (Untouched) was Tijskens namelijk een van de 13 combinaties die wisten door te stoten naar de barrage. Als vijfde combinatie aan de start kreeg hij helaas af te rekenen met een springfout en zijn finishtijd van 38.63 seconden leverde hem een 8ste plaats op in het klassement.

Het waren echter de Franse combinaties die deze Grote Prijs naar hun hand wisten te zetten met op kop amazone Melanie Cloarec. Die rekende op de 9-jarige merrie Nora de Mariposa Pleville (Elvis Ter Putte) en met een foutloze ronde in 35.14 seconden wist ze de overwinning in eigen land te houden met ruim anderhalve seconde voorsprong op de concurrentie.

Marc Dilasser volgde na Cloarec op de 2de plaats in het klassement. Hij deed met de 12-jarige ruin E2K Abricot Ennemmelle (Quaprice Bois Margot) een uitstekende poging, maar met een tijd van 36.67 seconden moest hij duidelijk zijn meerdere erkennen in zijn landgenote. Max Thirouin tenslotte vervolledigde het integrale Franse podium op de 3de plaats. Hij loodste de 14-jarige merrie Utopie Villelongue (Mylord Carthago) naar de meet in 36.75 seconden.