Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/05/2022 22:17 - Jumping

Pieter Devos wint eerste ronde van de GCL!

Na de 1.45m hoge openingsrubriek was het in de vooravond op de Longines Global Champions Tour van het Spaanse Madrid tijd voor de eerste ronde van de Global Champions League. Het individuele klassement werd daar gedomineerd door onze landgenoten, die zowel de overwinning als de 2de plaats voor hun rekening wisten te nemen. Zo ging de overwinning naar Pieter Devos met zijn 14-jarige merrie Mom’s Isaura (Tinka’s Boy), een van de merries van de Mares Of Macha. Devos wist in deze rubriek tegen de klok een tijd van 72.86 seconden op het scorebord te brengen en daarmee had hij ruim 3 volle seconden voorsprong op zijn dichtste achtervolger.

 

En die dichtste achtervolger werd met Pieter Clemens dus eveneens een landgenoot. De stalruiter van Jos Lansink was vergezeld van de 10-jarige ruin Crescendo MB Z (Clinton) met wie hij de meet wist te bereiken in 76.07 seconden. Onze landgenoten kregen op het podium het gezelschap van de Duitser Philipp Weishaupt met de 12-jarige ruin Coby (Contagio Z). Ook hij hield het foutloos en dit in een tijd van 7647 seconden.

 

Teamklassement

 

In het teamklassement zijn het de Berlin Eagles van Christian Kukuk en Philipp Weishaupt die aan de leiding gaan na deze eerste ronden. Naast Weishaupt wist ook Kukuk voor een foutloze ronde te zorgen met zijn 12-jarige schimmelruin Checker (Comme Il Faut) en zo kwamen de Berlin Eagles aan een totaaltijd van 155.24 seconden.

 

De Rome Gladiators van Pieter Clemens en de Mexicaan Fernando Martinez Sommer staan voorlopig op de 2de plaats in het klassement. Sommer rekende opnieuw op de 15-jarige Cor Bakker (Colandro) en hielp de Gladiators aan een totaaltijd van 156.76 seconden.

 

De Prague Lions van de Amerikaan Brian Moggre en de Spanjaard Sergio Alvarez Moya nemen voorlopig de 3de plaats voor hun rekening. Moggre loodste de 13-jarige MTM Vivre de Reve (Ustinov) foutloos naar de meet, maar Moya zal met de 14-jarige Alamo (Ukato) in de haast een balkje uit de lepels rollen. Zeer jammer voor de Lions, want zij wisten het in 153.21 seconden nog sneller te doen dan de Berlin Eagles.

 

TAGS   |   PHILIPP WEISHAUPT   |   PIETER CLEMENS   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions