13/05/2022 18:45
18/03/2023 03:51
2 min
ACP Fotografie - Andreas Pantel

De Belgische delegatie blijft voor overwinningen zorgen op het tweesterrenconcours van Jumping Bonheiden! Na de overwinning van Bart Clarys tijdens de 1.45m hoge Longines Rankingproef van gisteren was het vanmiddag Jeroen De Winter die de 1.40m hoofdrubriek op zijn naam wist te schrijven. De Winter verscheen aan de start met zijn 14-jarige merrie Iron Lady Van T Meulenhof (Parco) en was na een foutloze basisomloop een van de 15 combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage. Daarin kwam hij als 8ste starter opnieuw in de ring en met een foutloze ronde in 36.98 seconden wist hij de concurrentie achter zich te houden.

En ook de 2de plaats tijdens deze hoofdrubriek kleurde opnieuw Belgisch en daarvoor zorgde Frédéric Vernaet met de 12-jarige schimmelmerrie Born To Win Ap Z (Bentley van de Heffinck). Ook hij hield in de barrage alle balken netjes in de lepels, maar hij deed er 37.21 seconden om zijn barragerit tot een goed einde te brengen. De Britse amazone Chloe Aston vergezelde onze landgenoten op het podium op de 3de plaats. Zij zat in het zadel van haar 11-jarige merrie Flavie van de Helle (Carlow van de Helle) die ze hier foutloos naar de meet wist te loodsen in 37.41 seconden.

Verder was er voor ons land nog een 4de plaats voor Belgisch Kampioen Young Riders Thibault Philippaerts met Cap du Marais (Kannan), een 6de plaats voor Thibeau Spits met Cascabel (Cassini I), een 7de plaats voor Charlotte Philippe met Electro Vd Kromsteeg Z (Emerald van ’t Ruytershof), een 8ste plaats voor Mathieu Broudeaud’Hui met Oscas The Homage (Quint vh Maarlo Z), een 9de plaats voor Lieven Devos met Eldorrado Mvnz, een 11de plaats voor Virginie Thonon met S&L Motown (Casall), een 12de plaats voor Stéphanie Andries met Azaria Dinero (Mylord Carthago) en een 14de plaats voor Roy Hanlon met Arcano Z (Andretti Z).