Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/11/2022 17:13 - Jumping

Berlini From Second Life Z op pensioen!

Het internationale jeugdconcours van het Franse Fontainebleau van eind vorige maand is het laatste wapenfeit geworden voor onze jonge landgenote Aurelia Guisson met haar 13-jarige schimmelmerrie Berlini From Second Life Z. Aurelia liet ons namelijk weten dat ze in de toekomst geen beroep meer zal doen op haar oogappel en dat de familie Guisson-Liefsoens besloten heeft om Berlini op vervroegd pensioen te zetten zodat ze voltijds ingezet kan worden in de fokkerij.

 

Berlini From Second Life Z is een dochter van Berlin en Caretano Z en werd gefokt door Thierry Hendrikx en Sandra Naviaux van Second Life Stables. Als 2-jarige werd Berlini reeds aangekocht door de familie Guisson-Liefsoens waar ze vooral werd opgeleid door Aurelia’s oom Alexander Liefsoens. Ook toen al won Berlini regelmatig proeven tijdens de regionale wedstrijden.

 

Begin 2018 nam Aurelia dan plaats in het zadel van de schimmelmerrie en ruim 4 jaar later kunnen ze indrukwekkende cijfers voorleggen. Zo wonnen ze maar liefst 16 internationale rubrieken, waaronder recent nog twee tijdens de slotweek van de Z-Tour in Lanaken. Maar ook op nationaal niveau wisten ze tal van overwinningen en ereplaatsen te behalen.

 

Aurelia Guisson: “Ik heb ervoor gekozen om volgend jaar te gaan verder studeren en dan valt dat niet meer te combineren met te veel paarden. We hebben tijdens haar carrière in de sport vaak vraag achter haar gehad, maar we hebben ze nooit verkocht omdat het altijd al de bedoeling was om haar later in te zetten in onze fokkerij. Met mijn andere merrie No Limit vh Legita Hof Z (Nabab de Rêve) en met Dynamite vh Legita Hof Z (Diamant de Semilly) die momenteel te zien is onder Giampiero Garofalo heeft ze trouwens ook al bewezen dat ze zeker een meerwaarde gaat zijn voor onze fokkerij. De combinatie tussen sport en fokkerij is ooit moeilijk en daarom hebben we ervoor gekozen om ze nu al op pensioen te zetten zodat we ze ook dit jaar al volledig kunnen inzetten.”

 

Foto's :
TAGS   |   AURELIA GUISSON

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions