Virginie Thonon wint nog maar eens in Oliva!
21/01/2022 22:02

Onze landgenote Virginie Thonon blijft de overwinningen opstapelen op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva. Nadat ze gisteren nog de 1.35m hoge kwalificatie voor de Silver Tour Grand Prix wist te winnen voegde ze vanmiddag de Gold 1.40m rubriek toe aan het rijtje. Thonon verscheen in de ring met de 10-jarige ruin Hermes de St Anne Z (Hoegie Van T Bergske) en met een finishtijd van 61.48 seconden wist ze de concurrentie al bij al gemakkelijk achter zich te houden.

En ook de 2de plaats was voor ons land en daarvoor zorgde Jérôme Guery met de 14-jarige Grupo Prom Isidor Carcaletto (Cardento VDL). Guery, die gisteren ook al enkele malen de top 10 van het klassement wist te halen, spurtte naar de meet in 63.28 seconden en daarmee wist hij dus het dichtst in de buurt van Thonon te komen. De Duitser Tobias Meyer vervolledigde het podium hier op de 3de plaats. De winnaar van de Gold 1.40m rubriek van gisteren rekende opnieuw op de 12-jarige Quintus-H (Frh Quaid) met wie hij ditmaal een tijd van 64.04 seconden op het scorebord wist te brengen.