Emilie Conter wordt 3de in de Silver GP!
15/01/2022 20:31
18/03/2023 05:19

Met de 1.40m hoge Silver Tour Grand Prix stond vanmiddag op de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva de eerst Grand Prix van het weekend op het programma. Opnieuw was er een hoofdrol weggelegd voor een van onze landgenoten, want Stephex-amazone Emilie Conter verzekerde zich er van een plaatsje op het podium.

De jongste dochter van Stephan Conter verscheen er aan de start met de 15-jarige merrie Catokia 2 (Catoki Z) en was een van de 13 combinaties die het in de basisomloop foutloos wisten te houden en zich zo plaatsen voor de barrage. Daarin wisten ze opnieuw voor een feilloze ronde te zorgen en nadat ze de klok wist te stoppen op 40.74 seconden wist ze uiteindelijk beslag te leggen op de 3de plaats in het klassement.

De winst ging naar de Ier Mark McAuley met zijn inmiddels 18-jarige schimmel Miebello (Flyinge Quite Easy). McAuley spurtte in de barrage naar de eindmeet in 39.17 seconden en met die prestatie mocht hij de hoofdprijs in ontvangst nemen. Verder wist ook de Zweedse amazone Jonna Ekberg het nog sneller te doen dan Conter. Ekberg, die in het verleden nog reed voor de Stephex Stables, zat in het zadel van de 8-jarige merrie Ja Belle Stability (London) en wist de klok te stoppen op 39.87 seconden.

Verder was er voor ons land nog een 6de plaats voor Gudrun Patteet met Sea Coast Enjoy Z (Emerald van ’t Ruytershof), een 7de plaats voor Jérôme Guery met Nestor de Mariposa (Elvis Ter Putte) en een 12de plaats voor Pieter Devos met Milona van het Speienhof (Chopard VDL).