Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/01/2022 22:16 - Jumping

Cox en Vereecke scoren top 5-klassering

Op de Mediterranean Tour van het Spaanse Oliva was het vanmiddag tijd voor de eerste Longines Rankingproef van het weekend. Onze landgenoten kwamen in deze 1.45m hoge Grand Prix-kwalificatie opnieuw sterk voor de dag met zowel voor Karel Cox als voor Koen Vereecke uiteindelijk een top 5-klassering.

 

Karel Cox zorgde voor het beste Belgische resultaat met zijn 11-jarige Curiano Van Maarle Z (Canabis Z), met wie hij in november ook al een 1.45m rubriek wist te winnen in Oliva. De voormalige Belgische Kampioen wist in de 2de fase de klok te stoppen op 26.52 seconden en daarmee wist hij beslag te leggen op de 2de plaats in het klassement.

 

En ook Koen Vereecke wist vanmiddag voor een dubbele foutloze ronde te zorgen. In het zadel van de 12-jarige Arioso du Bois (Rock’N Rol Semilly) kruiste hij de meet in 28.34 seconden wat dan weer goed was voor de 4de plaats in het klassement.

 

De winst ging echter opnieuw naar de snelle Fransman Julien Epaillard, die gisteren ook al de 1.45m hoofdrubriek wist te winnen. Ditmaal had hij de 16-jarige ruin Solero MS (Silvio I) gezadeld, maar met zijn tijd van 25.97 seconden slaagde hij er dus opnieuw in op de concurrentie achter zich te houden. De 3de plaats was weggelegd voor de Britse amazone Lily Attwood. Zij was vergezeld van de 12-jarige Cor-Leon Vd Vlierbeek Z (Calvaro F.C.) met wie ze een tijd van 27.96 seconden op het scorebord wist te brengen.

 

Verder was er voor ons land nog een 10de plaats voor Niels Bruynseels met Matador (Emerald Van ’t Ruytershof), een 14de plaats voor Emilie Conter met Clochard (Kashmir Van Schuttershof) en een 15de plaats voor Olivier Philippaerts met Miro (Diamant de Semilly).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions