Jérôme Guery wordt 4de in de GP-kwalificatie
14/01/2022 07:26
19/03/2023 15:26

Naast de kwalificatie voor de Silver Grand Prix stond er gisteren op de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva ook direct een kwalificatie voor de CSI2* GP op het programma. In deze 1.45m hoge speedclass wist Jérôme Guery dan weer voor het beste Belgische resultaat te zorgen. Guery rekende voor deze rubriek op de 9-jarige ruin Napoli vh Nederassenthof (President) en wist de 4de plaats voor zijn rekening te nemen nadat hij de finish haalde in een tijd van 66.64 seconden.

Er stond echter opnieuw geen maat op de snelle Fransman Julien Epaillard. Die zat in het zadel van zijn 10-jarige merrie Cheyenne d’Auge (Guarana Champeix) en met een overtuigende finishtijd van 61.04 seconden overklaste hij duidelijk de concurrentie.

Hij had daarmee ruim 5 seconden voorsprong op de nummer 2 in het klassement en die eer was weggelegd voor de Duitser Harm Lahde. Die zorgde met de 15-jarige Brisbane 12 (Balou du Rouet) ook voor een mooie rit, maar met een tijd van 66.25 seconden moest hij dus duidelijk zijn meerdere erkennen in Epaillard. De 3de plaats ging ook naar Duitsland dankzij Tobias Meyer en de 12-jarige ruin Quintus-H (Frh Quaid). Hij wist de meet de meet te bereiken in 66.35 seconden en vervolledigde zo dus het podium.

Verder was er voor ons land nog een 6de plaats voor Koen Vereecke met Arioso du Bois (Rock’N Roll Semilly) en een 7de plaats voor Virginie Thonon met Spike Vd Withoeve (Sting Vd Withoeve).