Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/01/2022 22:53 - Jumping

Nieuwe overwinning voor Virginie Thonon!

Onze landgenote Virginie Thonon heeft er een topdag opzitten op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva! Nadat ze vanmorgen al de 1.35m hoge kwalificatie voor de Silver Grand Prix op haar naam wist te schrijven mocht ze vanmiddag ook tijdens de Gold 1.40m rubriek bovenaan het podium plaatsnemen. Ze kon daarvoor rekenen op haar inmiddels 15-jarige ruin High Tech Vy de Septon (Del Piero P&B), met wie ze tijdens de Autumn Tour in Oktober nog 2 rubrieken wist te winnen. Thonon wist in de 2de fase de klok te stoppen op 26.29 seconden en daarmee wist ze dus opnieuw de concurrentie achter zich te houden.

 

Ze won daarmee het totaalklassement en dus ook het eerste deelklassement. Op de tweede plaats in dit eerste deelklassement kregen we met Jérôme Guery bovendien nog een landgenoot. Hij was vergezeld van de 14-jarige ruin Grupo Prom Diego (Verdi TN) met wie hij een tijd van 27.12 seconden op het scorebord wist te brengen. De Française Fanny Guerdat Skalli vervolledigde het podium op de 3de plaats. De vrouw van de Zwitser Steve Guerdat zadelde de 12-jarige Amitie des Douces (Diamant de Semilly) die ze naar de meet wist te loodsen in 27.70 seconden.

 

Verder was er nog een 9de plaats voor Karel Cox met Nueva Epoca de Regor (Nabab de Rêve) en een 12de plaats voor opnieuw Jérôme Guery, ditmaal met Grupo Prom Isidor Carcaletto (Cardento I).

 

In het tweede deelklassement wist Thonon dan weer te scoren met haar 10-jarige ruin Hermes de St Anne Z (Hoegie Van ’t Bergske), met wie ze vorige maand in Lier en Opglabbeek nog wist te schitteren. Ditmaal kruiste ze de meet in 27.52 seconden wat dan weer goed was voor een 2de plaats in het klassement.

 

Enkel de Israëliër Robn Muhr wist hier de prestatie van Thonon nog te overtreffen. Hij finishte met de 11-jarige Baccarat Meniljean (Diamant de Semilly) in 26.54 seconden en daarmee wist hij de concurrentie achter zich te houden. De Britse Jemma Kirk vervolledigde hier het podium op de 3de plaats. Zij zette met de 9-jarige Billy Ballybeg (Billy Mexico) de klok dan weer stil op 27.88 seconden.

 

Verder was er nog een 4de plaats voor Emilie Conter met Clochard (Kashmir Van Schuttershof), een 7de plaats voor Ludo Philippaerts met Obama de La Liniere (Marius Claudius) en een 11de plaats voor Gudrun Patteet met Sea Coast Donna Z (Diamant de Semilly).  

 

TAGS   |   EMILIE CONTER   |   FANNY GUERDAT SKALLI   |   JEMMA KIRK   |   JEROME GUERY   |   ROBIN MUHR   |   VIRGINIE THONON

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions