Louise Lenaerts start met een podiumplaats
13/01/2022 22:24
19/03/2023 02:12
2 min

Terwijl heel wat landgenoten zijn afgereisd naar Spanje voor de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva zijn we in eigen land net als vorige week te gast in het Sentower Park van Opglabbeek. Daar startte de CSI2* competitie vanmorgen met een 1.40m rubriek in 2 fasen special en met 119 combinaties aan de start diende het totaalklassement opgesplitst te worden in twee deelklassementen.

Dat leverde uiteindelijk in het tweede deelklassement een podiumplaats op voor amazone Louise Lenaerts en dit met haar 10-jarige merrie Maybel van het Molenhof (Figaro). Lenaerts wist het netjes foutloos te houden en nadat ze in de 2de fase de klok wist te stoppen op 24.87 seconden verzekerde ze zich van de 3de plaats in het klassement.

Het waren echter de Duitse ruiters die bovenaan het klassement stonden in dit deelklassement. Zo ging de winst naar Michael Jung met de 12-jarige merrie Chasandra (Sandro Boy). Hij wist in de 2de fase de klok te stoppen op 24.37 seconden en daarmee mocht hij een van de hoofdprijzen in ontvangst nemen. Zijn landgenoot Patrick Stühlmeyer volgde hier op de 2de plaats. Hij zette met de 10-jarige Diaron Old (Diarado) een tijd van 24.70 seconden op het scorebord.

Verder was er nog een 6de plaats voor Axel Vandoorne met Mardinie (Spartacus TN), een 13de plaats voor Ann Carton-Grootjans met Kai Licha de Carmel (Prince van de Wolfsakker) en een 14de plaats voor Melanie Gelin met Dream Van Generhese (Indian Gold Van De Castershoeve).

In het eerste deelklassement was het de Zwitser Pius Schwizer die voor een nieuwe overwinning wist te zorgen. Schwizer, die vorige week ook al voor enkele overwinningen wist te zorgen, spurtte naar de meet in 22.91 seconden en daarmee mocht hij opnieuw bovenaan het podium plaatsnemen.

De Nederlander Maikel van der Vleuten wist vervolgens zowel de 2de als de 3de plaats voor zijn rekening te nemen. Met de 14-jarige merrie Idi Utopia (Quasimodo Z) werd hij 2de na een finishtijd van 24.61 seconden en met de 13-jarige merrie Snoes (Clarimo) kruiste hij de meet in 24.71 seconden.

Wilm Vermeir werd nog 5de met Enola Gay Of Two Notes Z (Emerald van ’t Ruytershof), Axel Vandoorne 14de met Nouvelle vh Eegdeken (Bisquet Balou vd Mispelaere) en Pieter Clemens 15de met Eagle Vd Wolfsakker Z (Elvis Ter Putte).