Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/09/2022 22:53 - Jumping

Zilver voor Gilles Thomas in GP Opglabbeek!

In het Sentower Park van Opglabbeek was het vanmiddag tijd voor de eerste CSI2* GP van het nieuwe jaar op Belgische bodem. Exact 50 combinaties verschenen er aan de start van deze 1.45m rubriek en daarvan wisten er maar liefst 22 de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen en zich zo te kwalificeren voor de barrage. Daaronder ook verschillende landgenoten en een van hen was Gilles Thomas met de 11-jarige merrie Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker). Thomas, die de voorbije dagen met J. Comghorla Van Beek (Comme Il Faut) al driemaal het podium wist te halen tijdens de rubrieken voor de jonge paarden, wist in de barrage opnieuw de 0 op het scorebord te houden en met een finishtijd van 43.70 seconden zorgde hij op de 2de plaats voor de beste Belgische prestatie.

 

De winst moest hij echter laten aan de Oostenrijker Max Kühner en dit met de 9-jarige ruin Eic Cooley Jump The Q (Pacino). Kühner spurtte naar de eindmeet in 43.46 seconden en daarmee wist hij het dus nog net iets sneller te doen dan Thomas. Verder wist ook de Fransman Kevin Staut zich te verzekeren van een plaatsje op het podium. Hij zat in het zadel van de 11-jarige Bond Jamesbond de Hay (Diamant de Semilly) en legde dus beslag op de 3de plaats nadat hij de meet wist te kruisen in 44.18 seconden.

 

Verder was er nog een 5de plaats voor Gilles Dunon met Fou de Toi Vd Keihoeve (Toulon) en een 6de plaats voor Steven Vermeir met Magnum van het Steentje (Plot Blue).

 

TAGS   |   GILLES DUNON   |   GILLES THOMAS   |   KEVIN STAUT   |   MAX KüHNER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions