Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/06/2022 11:00 - Jumping

Jérôme Guery beste Belg op Longines Ranking

De FEI maakte gisteren haar maandelijkse Longines ranking bekend. Op kop van die ranking zien we nog steeds de Zweed Peder Predricson, de Europese Kampioen van 2017. Fredricson werd vorig jaar onder andere de eindwinnaar van de Longines Global Champions Tour.

 

De nieuwe nummer 2 is de Zwitser Martin Fuchs, die er een sterke maand december heeft opzitten. Zo won hij opnieuw de befaamde Rolex Grand Prix van Genève en won hij bovendien nog 3 rubrieken tijdens de The London International Horse Show. De Duitser Daniel Deusser is nu de nummer 3 op de ranking. Hij zorgde eind vorige maand nog voor enkele sterke prestatie in Riyadh, met onder andere een overwinning met Jasmien Vd Bisschop.

 

Belgen

 

Wat de Belgische delegatie betreft is het nog steeds Jérôme Guery die het hoogst gerangschikt staat. Hij staat nu op de 11de plaats. Pieter Devos staat op plaats 26, Gregory Wathelet op plaats 35 en Nicola Philippaerts op plaats 40.

 

Op plaats 89 is Gilles Thomas de beste Belgische U25-ruiter op de ranking en de eer voor beste Belgische Junior is voor Bart Jay Junior Vandecasteele op plaats 329. Vandecasteele is tevens ook de beste junior van de wereld op deze ranking.

 

Klik hier voor de ranking.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions