Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/12/2021 08:02 - Jumping

Esprit de l’Esprit Z is verkocht!

De jonge Bart Jay Junior Vandecasteele is deze week goed begonnen aan zijn concours in het Franse Villeneuve-Loubet, maar zal het in de toekomst wel zonder een van zijn toppaarden moeten doen. We vernamen gisteren namelijk dat de familie Vandecasteele onlangs afscheid heeft genomen van de 9-jarige merrie Esprit de l’Esprit Z, een dochter van Elvis Ter Putte en Quantum die gefokt werd door Nico Esprit.

 

Esprit de l’Esprit Z kreeg haar opleiding onder het zadel van Katrijn Van Hoecke en Benjamin Robert en vormde de afgelopen 2.5 jaar een ijzersterk duo met Bart Jay Junior Vandecasteele. Zij begonnen in 2019 in de rubrieken voor de Children, maar groeiden vervolgens samen door tot op 1.45m-niveau. Zo wonnen zij onder andere 1.40m rubrieken in Lier, Cagnes-sur-Mer en Opglabbeek en werden ze 3de in zowel de Junioren Grand Prix van Valkenswaard als in de U25-Grand Prix van Lier. Verder staat ook de eindoverwinning in de Gouden Laars van 2020 op het palmares van het succesvolle duo.

 

De afgelopen weken bracht Vandecasteele zijn bruine merrie nog aan de start op de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva. Daar sprong ze nog tweemaal naar een 10de plaats in een 1.40m rubriek, maar sprong ze ook in het oog van de jonge Spanjaard Carlos Borho Giron. Die zal in de toekomst plaatsnemen in het zadel van Esprit de l’Esprit Z.

 


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions