Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/12/2021 22:19 - Jumping

Gilles Thomas wordt 3de in de CSI2* GP Lier!

Ook op het internationale concours van het Azelhof in Lier was het vanmiddag uitkijken naar de CSI2* GP, de ontknoping van 5 dagen topsport. Het 1.45m hoge basisparcours van de Nederlandse pistebouwer Henk Linders en zijn team bleek geen al te gemakkelijk opgave te zijn, want van de 61 combinaties die aan de start verschenen wisten zich er slechts 8 te kwalificeren voor de barrage.

 

Een van die 8 was onze landgenoot Gilles Thomas met zijn 9-jarige hengst Feromas Van Beek Z (Fantomas de Muze), met wie hij de afgelopen maanden al voor enkele mooie prestaties wist te zorgen. Thomas en Feromas Van Beek Z wisten in die barrage opnieuw voor een foutloze rit te zorgen en hun tijd van 41.03 seconden leverde hen net als tijdens de Sires Of The World in Lanaken een 3de plaats op.

 

De winst ging naar de Oostenrijkse amazone Julia Houtzager-Kayser, de partner van de Nederlandse ruiter Marc Houtzager. Zij had de 9-jarige merrie High Five (Toulon) onder het zadel en liet het Wilhelmus doorheen het Azelhof galmen nadat ze in de barrage de klok wist te stoppen op 40.15 seconden. De 2de plaats voor de Braziliaan Francisco José Mesquita Musa, die nog maar eens zijn goede vorm van de voorbije dagen bevestigde. Hij zadelde opnieuw zijn 13-jarige merrie Catch Me Imperio Egipcio (Contagio Z) en met een tijd van 40.83 seconden wist hij het dus net iets beter te doen dan Gilles Thomas.

 

Verder was er nog een 8ste plaats voor Ann Carton-Grootjans met Kai Licha de Carmel (Prince Van De Wolfsakker), een 11de plaats voor Claire Putters met Copain de Muze (Bamako de Muze), een 12de plaats voor Katja Haep met Chupalina 2 (Clarimo), een 13de plaats voor Dieter Vermeiren met Piepke 111 Z (Plot Blue), een 14de plaats voor Koen Vereecke met Lector VD Bisschop (Bamako de Muze), een 15de plaats voor Wilm Vermeir met Joyride (Verdi TN) en een 16de plaats voor Jeroen Appelen met Lunatique De Kwakenbeek (Cicero Z Van Paemel).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions