Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/12/2021 17:02 - Jumping

Houben en Prouvé springen in de top 10!

In het Peelbergen Equestrian Centre was het vanmiddag natuurlijk uitkijken naar de Van Mossel Super Grand Prix, de ontknoping van een jaar internationale springsport in Kronenberg. Vooraleer we zover waren stond er net voor de middag echter ook nog een 1.40m/1.45m rubriek op het programma en daarin wisten zowel Laurens Houben als Tim Prouvé zich in de kijker te springen.

 

Laurens Houben zorgde voor de beste Belgische prestatie met de 14-jarige ruin Hector Van d’Abdijhoeve (Cabrio van de Heffinck), die we ook nog kennen van onder het zadel van de Ier Bertram Allen. In een barrage waarvoor zich 15 combinaties wisten te plaatsen klokten Houben en Hector van d’Abdijhoeve af in 31.23 seconden en dit leverde hen een mooie 5de plaats op. Tim Prouvé volgde net na Houben op de 6de plaats. Ook hij wist het met de 8-jarige Bonne Amie (A Big Boy) foutloos te houden, maar hij was in 31.59 seconden net iets trager dan Houben.

 

Het was de Nederlander Niels Kersten die de overwinning in eigen land wist te houden. Hij zette met de 7-jarige Thuur Z (Tyson) een tijd neer van 28.48 seconden en daarmee liet hij dus het Wilhelmus doorheen de Peelbergen galmen.

 

De andere podiumplaatsen gingen beiden naar Duitsland met op de 2de plaats David Will en de 8-jarige Zaccorado Blue (VDL Zirocco Blue). Will bereikte in de barrage de meet in 29.01 seconden en daarmee kwam hij dus ruim een halve seconde tekort om de overwinning op te eisen. Voor Rene Dittmer tenslotte was er dan weer een 3de plaats in het klassement. In het zadel van de 10-jarige Berlington Riverland (Mylord Carthago) kwam Dittmer over de meet in 30.10 seconden.

 

TAGS   |   DAVID WILL   |   LAURENS HOUBEN   |   NIELS KERSTEN   |   RENE DITTMER   |   TIM PROUVé

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions