Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/12/2021 10:39 - Jumping

Vlaamse overheid investeert opnieuw!

Mooi nieuws voor de paardensport! Vlaams Minister van Sport Ben Weyts heeft vandaag bekend gemaakt dat de Vlaamse regering opnieuw investeert in sportinfrastructuur, waarvan maar liefst drie paardensportinfrastructuren. 

 

Eén keer per Olympiade voorziet Vlaanderen een projectoproep voor het (ver)bouwen van topsportinfrastructuur. Paardensport Vlaanderen deed op 20 april 2020 een oproep naar concrete topsportprojecten en voorstellen van projecten. Er werd de voorbije maanden hard gesleuteld aan verschillende krachtige dossiers met een grote meerwaarde voor onze sport.  Concreet werden er in de lente vier dossers ingediend.  De vier dossiers werden alle door de selectiecommissie van Sport Vlaanderen positief geëvalueerd.

 

Afgelopen zomer werden al 45 projecten bekend gemaakt. Eén daarvan was Sportstal Vanderhasselt die ongeveer 1,2 miljoen euro krijgt voor de uitbouw van een topsportcentrum voor de paardensport. 

 

"Nu investeert Vlaanderen € 15,5 miljoen in nog eens 28 projecten voor bovenlokale sportinfrastructuur”, zegt Weyts. Drie van de 28 dossiers  zijn paardensportinfrastructuren. Er wordt maar liefst 1,4 miljoen euro geïnvesteerd in de topsportaccomodaties van Sportstal Spits-Ceulemans (Sint-Katelijne-Waver), Hippisch Centrum Provahof (Zoutleeuw) en Sportcentrum Oudsbergen van Philippaerts. 

 

"We zijn bijzonder verheugd met deze extra impuls voor onze sport, en zijn ook ongelofelijk tevreden dat alle vier ingediende dossiers groen licht kregen. Er wordt in totaal maar liefst 2,6 miljoen euro geïnvesteerd in paardensportinfrastructuren. Met deze infrastructuur zal er bijkomende topinfrastructuur aanwezig zijn voor de verschillende disciplines. Als dat geen mooi kerstcadeau is!”, zegt Glenn Maes, voorzitter Paardensport Vlaanderen.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions