Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/12/2021 21:25 - Jumping

Frenchy VDS verhuist naar Dubai!

Vers transfernieuws uit de stallen van Stoeterij Molenhof en bij uitbreiding die van Niels Bruynseels. Amazone Vicky van de Poel liet vanmiddag via haar sociale media namelijk weten dat de familie van de Poel afscheid heeft genomen van hun 11-jarige topmerrie Frenchy VDS. Zij werd namelijk verkocht naar Dubai. 

 

Frenchy VDS is een Westfaals-gefokte merrie van Cornet Obolensky uit een Quidam de Rêvel moeder en kreeg haar opleiding onder het zadel van Vicky van de Poel. Vicky startte met Frenchy VDS enkele jaren geleden gewoon in de rubrieken voor de jonge paarden, maar leidde haar vervolgens helemaal op tot GP-niveau! Zo sprongen ze in oktober 2019 naar een mooie 2de plaats in de CSI2* GP van Lier en behoorden ze een maand voordien ook bij de finalisten tijdens het Belgisch Kampioen voor Senioren in Lanaken.

 

Sinds begin 2020 was het echter Niels Bruynseels die in het zadel zat van de bruine merrie en ook zij wisten voor enkele topprestaties te zorgen. Zo wonnen Bruynseels en Frenchy VDS vorig jaar de CSI3* GP van St. Tropez en dit jaar werden ze onder andere 2de tijdens de Longines Global Champions Tour van Doha. Het laatste optreden van het duo dateert van begin vorige maand. Toen sprongen Bruynseels en Frenchy VDS nog naar een 7de plaats tijdens de Wereldbeker van Verona.

 

TAGS   |   NIELS BRUYNSEELS   |   VICKY VAN DE POEL

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions