Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/12/2021 12:55 - Jumping

Wathelet en Bruynseels scoren in London!

Op The London International Horse Show hebben de springruiters er hun eerste proef van de dag reeds opzitten. De dag startte er vanmorgen met een 1.40m rubriek in 2 fasen en zowel Gregory Wathelet als Niels Bruynseels wisten zich te verzekeren van een plaatsje in de top 10 van het klassement.

 

Wathelet verscheen aan de start met zijn 10-jarige voshengst Faut-Il des 7 Vallons (Comme Il Faut), met wie hij zich vorige week ook nog wist te klasseren op het CHI van Genève. Wathelet besloot om het in de 2de fase rustig aan te doen en met een finishtijd van 34.88 seconden wist hij beslag te leggen op de 7de plaats in het klassement. En ook Niels Bruynseels bekeek deze 1.40m rubriek eerder als ‘opwarmer’. Hij wist met de 11-jarige merrie Cristel (Diamant de Semilly) netjes alle balken in de lepels te houden, maar liep in de 2de fase deze 2 strafpuntjes voor tijd aan. Het leverde hem een 9de plaats op.

 

Het waren de ‘thuisruiters’ die het sterkst voor de dag kwamen in deze ochtendrubriek. Zo was de winst voor de Brit Joh Whitaker met de 9-jarige Green Grass (Luidam). Hij reed wel voor de overwinning en met een tijd van 27.16 seconden wist hij de overwinning dus in eigen land te houden.

 

Zijn ‘nieuwe’ landgenoot Sameh El Dahan volgde hier op de 2de plaats en dit met de 8-jarige ruin WKD Toronto (Tornesch). Ook hij hield het dus foutloos, maar deed er in 28.41 seconden toch ruim een volle seconde langer over dan Whitaker. Tenslotte wist ook de Fransman Mathieu Billot zich nog te verzekeren van een plaatsje op het podium. Hij was vergezeld van de 10-jarige Baschun Courcelle (Lamm de Fetan) die hij naar de meet wist te sturen in 29.79 seconden.

 

TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   JOHN WHITAKER   |   MATHIEU BILLOT   |   NIELS BRUYNSEELS   |   SAMEH EL DAHAN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions