Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/12/2021 14:22 - Jumping

Peter Weinberg blijft bondscoach tot 2024!

De Topsportcel van KBRSF, LEWB en Paardensport Vlaanderen is verheugd om vandaag de verlenging van de samenwerking met Peter Weinberg, Team Manager Jumping Seniors, aan te kondigen.

 

De vorige overeenkomst tussen Peter en de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie liep af na de Spelen van Tokyo. Nu werd er met wederzijds akkoord besloten dat Peter de Belgische jumpingequipe zal blijven leiden tot en met de Spelen van Parijs in 2024.  KBRSF, LEWB en Paardensport Vlaanderen danken hiervoor Sport Vlaanderen, Adeps en BOIC, die een dergelijke samenwerking mogelijk maken dankzij hun uitgebreide financiele topsportsteun.

 

Zowel bij Peter zelf als bij de topsportcel heerst een grote tevredenheid over de samenwerking en het wederzijds vertrouwen.
Peter: “Ik ben natuurlijk uiterst tevreden dat ik kan verder werken met dit team. Ik plan al volop de komende wedstrijden en het komend jaar, want ondanks de annulering van enkele wedstrijden, waaronder jammer genoeg ook Jumping Mechelen, staat er de komende tijd nog heel wat op het programma.

 

In de eerste plaats gaat de aandacht dus naar de volgende wereldbekerwedstrijden, inclusief de finale uiteraard. Daarnaast zijn er komend jaar ook de CSIO-wedstrijden, die een groot deel van mijn tijd in beslag zullen nemen. Op welke 5* Longines Nations Cups we punten zullen kunnen sprokkelen, moet nog geloot worden, maar wat we wel al weten, is dat St.Gallen onze Home Event wordt en we hier dus zeker aan de slag zullen gaan.

 

We hebben als ruitersport blijkbaar een speciale band met uurwerken (lacht), want ook op de Rolex CSIO’s in La Baule, Rome, Aachen en Calgary zullen we natuurlijk present zijn. Al deze wedstrijden, en de ‘normale’ CSI5* wedstrijden (de GCT zijn immers niet voor iedereen weggelegd) zullen uiteindelijk bepalen hoe de selectie voor het WK in Herning er zal uitzien.

 

Wat er zo speciaal is aan het Belgisch Team?… Gewoon, dat we de besten zijn (lacht). Nee, alle gekheid op een stokje, naast het feit dat we over zeer goede paarden en ruiters beschikken, hebben we ook de gave om ‘cool’ te blijven tot de laatste dag, wat absoluut in ons voordeel speelt tijdens kampioenschappen of bij landenprijzen.

 

Maar ons geheim ingrediënt, en hier geloof ik heel erg in, is dat wij gewoon een hele fijne groepssfeer hebben!

 

Zo organiseer ik steevast een teamdiner tijdens de wedstrijden en ik stel vast dat we er ook telkens als een team staan. We rijden niet voor onszelf, of zelfs tegen elkaar, maar we gaan voluit voor het team! Je bereikt immers zoveel meer als je samen voor iets vecht!”

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions