Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/04/2021 14:54 - Jumping

Lieven Devos beste Belg in de Silver GP!

Op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva Nova stond vanmiddag met de Silver Grand Prix de eerste Grote Prijs van het weekend op het programma. Exact 60 combinaties verschenen er aan de start van deze 1.40m rubriek en 11 van hen slaagden erin om de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Een van die 11 was onze landgenoot Lieven Devos met zijn 8-jarige schimmelhengst Hannibal (Numero Uno). Devos, die gisteren ook al een 2de plaats wist te behalen, kreeg in die barrage onderweg 2 springfouten en zorgde op de 9de plaats voor de beste Belgische prestatie.

 

De winst was weggelegd voor de Duitse amazone Kendra Claricia Brinkop, een van de amazones van Stephan Conter. Brinkop, die ook vorige week in Oliva al voor enkele mooie prestatie wist te zorgen, was vergezeld van de 8-jarige ruin Do It Easy (Vigo Cece) en met een foutloze barrage in 35.23 seconden wist zij opnieuw de concurrentie achter zich te houden.

 

De ander twee podiumplaatsen ging naar Frankrijk met op de 2de plaats Robinson Maupiler, die met zijn stal gevestigd in ons land. Maupiler rekende op de eveneens 8-jarige Douche de Launay (Kannan) en wist de eindmeet te bereiken in 35.91 seconden. Amazone Margaux Rocuet volgde met de 14-jarige Trafalgar Kervec (Quaprice Bois Margot) op de 3de plaats. Ook zij wist netjes alle balken in de lepels  te houden, maar dan in een tijd van 36.90 seconden.

 

Verder wist ook Inge Carton zich op de 14de plaats nog te klasseren en dit met Quality Star Z (Quality Time). Zij wist in de basisomloop dan wel alle balken in de lepels te houden, maar liep dan weer tegen 1 strafpuntje voor tijd aan.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions