Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/04/2021 10:28 - Jumping

Cox en Guisson schitteren in rankingproef!

De derde dag van het internationale concours in het Limburgse Sentower Park werd gisterenavond afgesloten met de 1.45m hoge Longines Rankingproef. 14 combinaties wisten het daarin in de basisomloop foutloos te houden en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen.

 

Een van hen was gewezen Belgisch Kampioen Karel Cox met zijn 11-jarige ruin Kill Bill Max (Toulon), die hij sinds enkele maanden opnieuw onder het zadel heeft. Cox wist het in de barrage opnieuw foutloos te houden en met een finishtijd van 33.88 seconden wist hij uiteindelijk beslag te leggen op de 2de plaats in het klassement.

 

Enkel de Nederlander Leopold van Asten wist de prestatie van Cox nog te overtreffen. Als 11de starter in de baan stuurde hij zijn 8-jarige ruin VDL Groep Nino du Roton (Iron Man van de Padenborre) naar de meet in 33.49 seconden en daarmee liet hij het Wilhelmus doorheen het Sentower Park galmen! En ook de 3de plaats ging naar onze Noorderburen met Jack Ansems en zijn 11-jarige merrie Fliere Fluiter (VDL Zirocco Blue). Ansems, die ook donderdag al 2de was in de 1.45m rubriek, kruiste de meet in 34.71 seconden en had zo dus opnieuw een topklassering te pakken.

 

Naast Karel Cox was ook Tristan Guisson een van de ruiters die zich wisten te plaatsen voor de barrage. Hij was vergezeld van zijn 9-jarige vosmerrie Naturelle vh Legitahof Z (Nabab de Rêve) en wist beslag te leggen op de 5de plaats na een foutloze barrage in 35.30 seconden.

 

Wat verderop in het klassement was er nog een 13de plaats voor Sam Polleunis met Lancelot P (Namelus R) en een 16de plaats voor Hannes Symons met Cayadix Hero Z (Cadence Van ’t Gelutt Z).

 

TAGS   |   JACK ANSEMS   |   KAREL COX   |   LEOPOLD VAN ASTEN   |   TRISTAN GUISSON

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions