Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/11/2021 12:12 - Jumping

Broers Philippaerts winnen de GCL Super Cup!

De London Knights hebben zich gisteren tot kampioen van de derde GCL Super Cup gekroond na een epische middag van sportief drama, ongekende druk en historische rondes.

 

Eigenaren, ruiters, trainers en teammanagers prezen de GCL Super Cup gedurende de week van adembenemende springwedstrijden, waaronder Ludger Beerbaum. "Ik moet zeggen dat dit waarschijnlijk een van de modernste en meest luxe, up-to-date arena's is die we hebben. Zeker in Europa, zo niet in de wereld. De shows en alles hoe de sport wordt gepresenteerd is heel erg bijzonder, het is leuk om hier te komen en ik kan garanderen dat het niet uitmaakt in welke rol ik hier de komende jaren graag zou komen."

 

Op het podium van de GCL Super Cup stappen was een doel van alle teams het hele jaar, aangezien de huidige ploeg van U25-ruiter Emily Moffitt en broers Nicola en Olivier Phillipaerts onder fenomenale druk stonden om oppermachtig te zijn. Het jonge team bewees hoe belangrijk het is om een ​​U25-ruiter in GCL-teams te hebben om ze op het hoogste niveau te brengen en waardevolle ervaring op te doen. Toen ze op de deur klopten, waren het de Paris Panthers die de tweede plaats veiligstelden, terwijl het volledig Duitse team van Berlin Eagles een prestigieuze derde plaats op het podium behaalde.

 

LGCT en GCL President en oprichter Jan Tops prees de uitzonderlijke competitie en onthulde exclusieve plannen voor de competitie volgend jaar: “Ik heb er veel vertrouwen in dat we volgend jaar onze sport zullen voortzetten en ik ben optimistischer voor volgend jaar en de komende jaren. We hebben veel opties voor volgend jaar, maar we komen volgend jaar zeker terug in Praag."

 

De menigte barstte los toen de London Knights de trofee in ontvangst mochten nemen en amazone en tevens teameigenaar Emily Moffitt glimlachte: “Ik bleef het hele jaar tegen iedereen zeggen, houd je hoofd omhoog, ik weet dat we gaan winnen in Praag. Hoe meer druk, hoe beter voor mij, maar ik heb het allemaal te danken aan Winning Good, hij is spectaculair. Deze sfeer hier hebben is het beste en daar gaat het om."

 

Teamgenoot Olivier Philippaerts trad haar bij: "Deze show is geweldig en maakt gewoon onze sport. Dit is wat ons ruiters motiveert."

 

Wat een manier om de prestigieuze titel van GCL Super Cup Champions van 2021 te claimen met een  drie uitstekende foutloze rondes in de laatste ronde van het seizoen. de London Knights lieten de wereld zien dat ze dit weekend absoluut het beste team waren in Praag.

 

Teammanager van Paris Panthers Rob Hoekstra zei: "Ik denk dat wat de London Knights vandaag hebben gedaan uitzonderlijk was. Ik wil Jan bedanken dat hij al deze shows heeft kunnen doen in de moeilijke omstandigheden die we de afgelopen jaren hebben gehad."

 

Het spannende drama ontvouwde zich van buitenaf toen de grote favorieten Valkenswaard United en Shanghai Swans beide een verrassend hoog aantal fouten hadden in ronde 1 waardoor ze uit de strijd werden geslagen voor het leeuwendeel van de prijzenpot van € 3,5 miljoen met maar liefst € 1,2 miljoen voor de winnaars.

 

Ronde 1

 

Met Madrid In Motion kregen we als eerste team een team dat elk jaar op het podium van de GCL Super Cup heeft gestaan ​​en ze hadden honger om terug voor de eerste plek te gaan. Het was niet helemaal de start waar ze van droomden, want alle 3 combinaties eindigden buiten de toegestane tijd met daarbovenop ook nog enkele balken naar beneden. Daardoor bleven ze achter met 19 strafpunten.

 

De Paris Panthers zagen er in topvorm uit, want manager Rob Hoekstra had hen op dit moment het hele seizoen begeleid. Het waren een respectabele 10 fouten van Smolders, Kenny en Wathelet om zich in de bijna perfecte positie voor de tweede ronde te plaatsen.

 

Ludger Beerbaum brak zijn vinger na een ongemakkelijke landing over de plank, maar wist toch alle hindernissen overeind te houden. Het team stond in een solide positie met 14 fouten na de eerste ronde.

 

Met de toegestane tijd die bijna onmogelijk bleek, koos London Knights voor een andere benadering van ongelooflijke concurrentie. Nicola Philippaerts met Katanga vh Dingeshof en Emily Moffitt op Winning Good offerden een schone lei om niet te pushen voor de tijd, maar alle hindernissen overeind te houden en elk slechts één tijdfout op te pikken. Het team eindigde met 7 strafpunten en zette de teams onder druk om te volgen.

 

Hoewel Peder Fredricson en Catch Me Not S de enige foutloze ronde binnen de tijd wist af te leveren zorgen 12 strafpunten voor Marcus Ehning en vervolgens nog eens 9 voor Edwina Tops-Alexander ervoor dat de kansen van seizoenskampioen Valkenswaard United op een overwinning vandaag over waren vooraleer de tweede ronde 2 zelfs begonnen was.

 

Als laatste team kwamen de Shanghai Swans als topfavoriet aan de start met enkele kleppers van formaat. Maar we kregen een klein drama toen een schokkende miscommunicatie tussen Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana hen met 13 strafpunten uit de koers dwong. Ook voor Kühner en Ahlmann verliep het vervolgens niet volgens plan, waardoor de Shanghai Swans de eerste ronde afsloten met een totaal van 31 strafpunten.

 

Ronde 2

 

In de tweede ronde van de rubriek ging het alleen maar om schadebeperking voor de Shanghai Swans. Christian Ahlmann en Dominator 2000 Z begonnen ronde twee met een foutloze rit, maar zijn teamgenoten Malin Baryard-Johnsson met H&M Indiana en Max Kuhner met Elektric Blue P voegden elk nog 4 fouten toe aan het teamresultaat waardoor de Shanghai Swans helemaal onderaan bleven staan.

 

Marcus Ehning en Stargold wisten ditmaal ook voor een foutloze ronde te zorgen, maar het waren Edwina Tops-Alexander en Fellow Castlefield die in plaats daarvan 12 fouten kregen in deze ronde. Een karakteristieke 4 strafpunten van Peder Fredricson en Catch Me Not S zette het team dit jaar op een totaal van 37 strafpunten en dus geen podium dit jaar.

 

Eerdere GCL Super Cup winnaars Madrid In Motion hadden het geluk niet aan hun zijde dit jaar, want zelfs twee foutloze rondes in ronde twee van Marlon Modolo Zanotelli met Grand Slam VDL en van Maikel van der Vleuten met Beauville Z bleken uiteindelijk niet voldoende voor een podiumplaats. Marc McAuley en Jasco vd Bisschop verzamelden 4 strafpunten en zo strandde Madrid In Motion met een totaal van 23 strafpunten net naast een podiumplaats.

 

Met elke ronde die telde stond er veel druk op Christian Kukuk en Checker om met een vlekkeloze rit aan de meet te komen. Ze lieten de rit er gemakkelijk uitzien met een voorwaarts vloeiend tempo dat niets aan het totaal toevoegde. Vervolgens was het dan de beurt  aan Ludger Beerbaum. Rijdend met een gebroken vinger leidde Beerbaum Mila rond voor slechts een enkele fout, een resultaat dat vervolgens werd herhaald door Philipp Weishaupt en Coby. Daardoor kwamen ze op een totaal van 22 strafpunten waardoor ze zich ook verzekerden van een plaats op het podium.

 

De spanning liep weer op toen Paris Panthers ten strijde trokken met de London Knights. Harrie Smolders en Monaco voegden als eerste starter 4 strafpunten toe aan de teamscore. Verbazingwekkend genoeg produceerden Darragh Kenny en VDL Cartello opnieuw een foutloze ronde, terwijl Gregory Wathelet en Nevados S het team op 18 fouten brachten en de Knights een behoorlijke marge gaven.

 

Als eerste aan de start voor de London Knights en op zoek naar een nulronde na ronde 1 zagen we Olivier Philippaerts en Le Blue Diamond v’t Ruytershof. Philppaerts zorgde voor een rit vol adrenaline, maar slaagde erin om alle balken in de lepels te houden en dit ook nog eens binnen tijd. U25-ruiter Emily Moffitt toonde haar pure klasse in het zadel van Winning Good tijdens een van de beste rondes van haar leven met een ijzersterke foutloze rit. Ze hield het team zo op slechts 7 strafpunten van ronde 1. Met twee springfouten en een tijdfout marge was het tenslotte nog de beurt aan Nicola Philippaerts en Katanga vh Dingeshof. Philippaerts bleef ijzig kalm en met een derde foutloze ronde stelde hij de overwinning veilig voor de London Knights.

 

Na een geweldige vier dagen topsport op zijn best en spectaculair entertainment met speciale effecten die gloednieuw zijn voor 2021, werd de derde editie van de GC Prague Playoffs voor gesloten verklaard terwijl de voorbereidingen voor het spannende seizoen van 2022 inmiddlels begonnen zijn. 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions