Henrik Von Eckermann wint Super Grand Prix!
21/11/2021 13:18
2 min

Wat een sensationele finale hebben we gisterenavond op de Prague Playoffs gekregen tijdens de Super Grand Prix, de grote finale van de Longines Global Champions Tour. De 15 Grand-Prix winnaars van afgelopen seizoen verschenen er in de ring voor een ultieme Grote Prijs in 2 rondes en het werd er een om vingers en duimen bij af te likken.

Het was uiteindelijk de Zweed Henrik von Eckermann die zich tot winnaar kroonde van deze Super Grand Prix met zijn 11-jarige vos ruin King Edward (Edward 28), met wie hij er een schitterend jaar heeft opzitten met onder ander teamgoud tijdens de Olympische Spelen van Tokio. Von Eckermann bleef in de eerste ronde foutloos en doordat hij de snelste tijd wist neer te zetten mocht hij in de tweede en beslissende ronde als laatste van start ging. Alle druk dus op zijn schouders, maar Von Eckermann wist opnieuw het hoofd koel te houden. Hij loodste zijn King Edward opnieuw foutloos door het parcours en met een finishtijd van 60.82 seconden mocht hij bovenaan het podium plaatsnemen.

De 2de plaats ging naar de Spanjaard Sergio Alvarez Moya, die voor deze finale opnieuw rekende op de 13-jarige ruin Alamo (Ukato). Ook Moya wist in beide rondes alle balken netjes in de lepels te houden, maar hij deed er in de tweede ronde 62.48 seconden over om zijn omloop tot een goed einde te brengen.

Olympisch Kampioen Ben Maher was voor aanvang van deze Super Grand Prix de topfavoriet met zijn 12-jarige topper Explosion W (Chacco Blue) en bijna wist hij zijn favorietenrol ook waar te maken. Hij wist in de tweede ronde in 60.65 seconden ook de allersnelste tijd op het scorebord te brengen, maar een achterbeenfout van Explosion W op de voorlaatste hindernis zorgde ervoor dat Maher uiteindelijk vrede moest nemen met de 3de plaats.

Voor ons land kwam Niels Bruynseels aan de start met zijn 12-jarige ruin Delux van T&L (Toulon). Bruynseels had Delux goed aan het springen, maar liep in beide rondes tegen 4 strafpunten aan. Dit leverde hem uiteindelijk een 8ste plaats op.