Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/11/2021 18:49 - Jumping

Laure Tijskens verlengt haar Belgische titel

Wat een schitterende ontknoping hebben we vanmiddag gekregen tijdens de finale van het Belgisch Kampioenschap voor de pony’s! Na een zinderende finale was het uiteindelijk regerend Belgisch Kampioene Laure Tijskens die haar nationale titel wist te verlengen. In het zadel van haar 12-jarige vosruin Navayo (Jerome van de Vondelhoeve) mocht zij opnieuw bovenaan het podium plaatsnemen na een totaalscore van 4 strafpunten over de 4 omlopen.

 

Zowel Tijskens als Jonas Van Dijck stonden voor aanvang van deze finale aan de leiding met een feilloze score en het was Tijskens die in die eerste ronde het eerste in de ring verscheen. Zij was opnieuw goed op weg op een foutloze ronde neer te zetten, maar zag helaas de voorlaatste balk tegen de grond gaan. Jonas Van Dijck slaagde er met de 11-jarige Oblesse (Orchid’s Romario II) dan weer wel in om de 0 op het scorebord te houden en ging zo als leider naar de laatste en beslissende ronde.

 

Daarin werd het bijzonder spannend want Laure Tijskens zorgde als voorlaatst starter nu wel voor een foutloze rit. Als laatste starter waren dan alle ogen gericht op Van Dijck en hij begon ook opnieuw bijzonder sterk aan zijn ronde. Hij kreeg een foutje op hindernis 7 en het leek er dus op dat het een barrage tussen Tijskens en Van Dijck ging worden voor het goud. Tot de allerlaatste hindernis… Van Dijck kreeg ook hier een foutje en kwam zo helaas op een totaal van 8 strafpunten te staan en zo pakte Laure Tijskens dus opnieuw goud!

 

Jonas Van Dijck moest vervolgens samen met Seppe Wouters en Charlotte Frederick nog strijden om de andere medailles en verzekerde zich in die 3-koppige barrage wel van zilver. Hij bleef als enige foutloos en stopte de klok op 40.39 seconden. Het brons ging naar Seppe Wouters met de 9-jarige Mojito van t Oordeel (Flamenco de Semilly). Hij wist in 35.13 seconden wel de snelste tijd op het scorebord te brengen, maar zag daarbij een balkje tegen de grond vallen.

 

TAGS   |   JONAS VAN DIJCK   |   LAURE TIJSKENS   |   SEPPE WOUTERS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions