Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/11/2021 09:44 - Jumping

Karel Cox leidt Belgisch podium in Oliva!

Nadat hij er de afgelopen weken al driemaal bijzonder kort bij was had onze landgenoot Karel Cox gisteren dan toch zijn overwinning te pakken op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva! In de 1.45m hoge Longines Rankingproef wist hij de overwinning binnen te halen met de 10-jarige ruin Curiano Van Maarle Z (Canabis Z), die hij hem twee weken geleden ook al tweemaal een 2de plaats bezorgde. In een barrage waarvoor zich maar liefst 36 combinaties wisten te plaatsen snelde hij naar de meet in 28.85 seconden en daarmee stond hij op kop van een integraal Belgisch podium.

 

Op de 2de plaats kregen we namelijk Koen Vereecke met de 10-jarige merrie l’Esmeralda Van ’T Meulenhof (Nabab de Rêve). Ook hij wist het in die barrage opnieuw foutloos te houden, maar met een tijd van 29.88 seconden had hij er toch ruim een volle seconde meer voor nodig dan Cox. Nicola Philippaerts vervolledigde het podium op de 3de plaats met zijn 10-jarige hengst Gijs (Kashmir van Schuttershof). De winnaar van de CSI3* GP van afgelopen week kruiste hier de meet in 29.91 seconden.

 

Voor Rik Hemeryck was er nog een 11de plaats met de ruin Morfine de Muze (Nabab de Rêve).

 

TAGS   |   KAREL COX   |   KOEN VEREECKE   |   NICOLA PHILIPPAERTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions