Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/04/2021 22:12 - Jumping

Spits leidt Belgisch podium in Lier!

Na twee weken internationale springsport in het Sentower Park van Opglabbeek zijn we deze week in eigen land opnieuw te gast bij de familie Hazebroek in het Azelhof in Lier. Nadat het vanmorgen de jonge paarden waren die als eerste van start mochten gaan was het net na het middaguur de beurt aan de ruiters en amazones van de CSI2* competitie om aan hun concours te beginnen. Zij kregen als openingsrubriek een 1.35m rubriek in 2 fasen voorgeschoteld en daarin kregen we direct een Belgische overwinning dankzij Thibeau Spits en de 12-jarige merrie Javanna Van De Torredreef (Wandor van de Mispelaere), die hij voor het eerst sinds Knokke Hippique terug in de wedstrijdring bracht. Spits wist in de 2de fase de klok te stoppen op 26.90 seconden en daarmee stond hij op kop van een integraal Belgisch podium.

 

Pieter Van Den Bergh wist na Spits de 2de plaats voor zijn rekening te nemen. Hij had de 8-jarige merrie Happyness Van De Kapel (Bentley Van De Kapel) gezadeld, die hij naar de eindmeet wist te loodsen in 27.11 seconden. Amazone Paris Vandousselaere Vervolledigde het podium dan weer op de 3de plaats. Zij rekende op de 11-jarige merrie Kaprice Vd Bisschop (Berlin) en daarmee wist ze de finish te bereiken in 27.39 seconden.

 

Verderop in het klassement was er nog een 6de plaats voor Camille Biebuyck met Kenya Van De Kleinheide (Thunder van de Zuuthoeve), een 7de plaats voor Pieter Kenis met Lolita De Laubry (Flamenco de Semilly), een 9de plaats voor Kasper de Boeck met Diarados Black Diamond (Diarado), een 12de plaats voor Hendrik Denutte met Hector (Flamenco de Semilly), een 14de plaats voor Jef Peeters met Contiki AH Z (Contact van de Heffinck), een 20ste plaats voor Gilles Detry met Catwalk Vas Y Picobello Z (Vagabond de la Pomme), een 24ste plaats voor Filip Lacus met I’M Special’s Son J.P.P. (I’m Special de Muze) en een 25ste plaats voor Belgisch Kampioen Jos Verlooy met Nixon Van ’t Meulenhof (Denzel V’T Meulenhof).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions