Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/10/2021 18:19 - Jumping

Gregory Wathelet grijpt net naast winst…

Onze landgenoot Gregory Wathelet voelt zich duidelijk in zijn sas op de Champions Tour van het Portugese Vilamoura. Nadat hij de voorbije dagen al verschillende malen voor een topklassering wist te zorgen wist hij zich vanmiddag opnieuw in de kijker te springen. In de 1.40m rubriek van de CSI4* competitie wist hij zich namelijk te verzekeren van een podiumplaats met de 9-jarige schimmelmerrie Argentina de La Marchette (Acajou de La Marchette), het fokproduct van zijn vader met wie Wathelet in 2019 Belgisch Kampioen werd bij de 7-jarige paarden. In een 13-koppige barrage snelde Wathelet naar de meet in 28.81 seconden en daarmee kwam hij 3 honderdsten van een seconde tekort voor de overwinning.

 

Het was de Luxemburger Victor Bettendorf die hier roet in het eten wist te gooien. Hij stuurde de eveneens 9-jarie Simolo de La Roque Z (Spartacus TN) dus naar de eindmeet in 28.78 seconden en daarmee mocht hij de hoofdprijs dus in ontvangst nemen. De 3de plaats in deze rubriek ging naar de Ier Shane Breen, die de 10-jarige Gait L (Zambesi TN) gezadeld had. Breen had er 30.34 seconden voor nodig om zijn omloop tot een goed einde te brengen.

 

Iets verderop in het klassement was er voor ons land ook nog een 9de plaats voor François Mathy Jr. met Casanova de L’Herse (Ugano Sitte) en een 10de plaats voor Thibaut Bollen met Gentleman (Couleur Rubin).

 

TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   SHANE BREEN   |   VICTOR BETTENDORF

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions