Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/10/2021 16:20 - Jumping

Wathelet boekt overwinning in Vilamoura!

Onze landgenoot Gregory Wathelet is goed begonnen aan zijn week in het Portugese Vilamoura Equestrian Centre! Nadat hij zich gisteren tijdens de openingsdag van de CSI3* competitie al wist te verzekeren van een top 5-klassering had hij vanmiddag ook een eerste overwinning beet. In de 1.35m rubriek werd hij namelijk de winnaar met de 12-jarige ruin Sandero (Sandro Boy). In een rubriek rechtstreeks op tijd wist Wathelet de klok te stoppen op 58.90 seconden en daarmee wist hij als enige onder de grens van de minuut te blijven.

 

De Française Rose de Balanda wist na Wathelet de 2de plaats voor haar rekening te nemen. Zij rekende op de 9-jarige ruin Hurbie (Toulon) en wist een tijd van 61.67 seconden op het scorebord te brengen. De 3de plaats kleurde opnieuw Belgisch en daarvoor zorgde François Mathy Jr. met de 8-jarige High Voltage (Kannan), met wie hij gisteren al de 1.30m rubriek wist te winnen. Ook Mathy Jr.  wist in deze rubriek alle balken netjes in de lepels te houden en kruiste daarbij de eindmeet in 62.72 seconden.

 

1.40m rubriek

 

Eerder op de dag had Wathelet ook al de prijzen weten te halen in de 1.40m hoge ochtendrubriek. In het zadel van de 9-jarige schimmelmerrie Artentina de La Marchette (Acajou de La Marchette), met wie hij in 2019 Belgisch Kampioen werd bij de 7-jarige paarden, werd hij 12de na een foutloze omloop. Ook zijn stalruiter Manuel Thiry wist zich hier in de prijzen te springen en dit met de eveneens 9-jarige vosmerrie Melia de Regor (Elvis Ter Putte). Thiry finishte foutloos in 69.41 seconden en dit leverde hem dan weer een 9de plaats op.

 

De overwinning was hier voor thuisruiter Mario Wilson Fernandes. Die stuurde de 11-jarige First Lady E.B. (Lucky Boy) naar de eindmeet in 61.40 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions