Pieter Devos 4de in de LGCT GP van Samorin!
23/10/2021 23:54
2 min
Longines Global Champions Tour

De Longines Global Champions Tour 2021 werd vanavond in het Slowaakse Samorin afgesloten met de 15de en laatste LGCT Grand Prix van het seizoen. Voor velen dus nog een allerlaatste kans om zich toch nog te kunnen plaatsen voor de grote finale in de Tsjechische hoofdstad Praag. Maar het bleek een lastige opgave te zijn in Samorin, want van de 32 combinaties die zich wisten te plaatsen voor deze laatste LGCT Grand Prix wisten er maar liefst 9 vroegtijdig de ring te verlaten. Uiteindelijk wisten zich toch nog 5 combinaties te plaatsen voor de barrage en een van hen was onze landgenoot Pieter Devos met zijn 14-jarige merrie Mom’s Toupie de la Roque (Kannan), die onlangs aangekocht werd door Mares of Macha. Devos kreeg in de barrage achter af te rekenen met 4 strafpunten en zijn tijd van 39.14 seconden leverde hem een 4de plaats op.

De top 3 van het klassement wist het wel foutloos te houden met uiteindelijk de Zweed Henrik von Eckermann en zijn 11-jarige King Edward (Edward 28) als eindwinnaar. Von Eckermann, die eerder op de avond ook 2de werd in de kwalificatie voor deze GP, spurtte als laatste starter in de ring naar de meet in 37.22 seconden en zo mocht hij dus de hoofdprijs in ontvangst nemen.

Daarmee verwees hij ook onmiddellijk de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli naar de 2de plaats. Zanotelli had als eerste starter de toon gezet met een foutloze rit in 37.47 seconden en leek dus ook op weg naar de overwinning… Tot von Eckermann dus in de ring verscheen. De 3de plaats ging naar de Duitser Maurice Tebbel met de 12-jarige Don Diarado (Diarado). Hij kruiste de eindmeet in 39.61 seconden en vervolledigde zo dus het podium.

Verderop in het klassement was er nog een 8ste plaats voor Niels Bruynseels met Delux Van T&L (Toulon) en een 11de plaats voor Nicola Philippaerts met Katanga v/h Dingeshof (Cardento VDL).