Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/10/2021 19:10 - Jumping

Philippaerts en Bruynseels scoren in GCL!

Op de Longines Global Champions Tour van Samorin werd zonet de tweede en beslissende ronde van de Global Champions League afgewerkt, een 1.55m rubriek die tevens gold als kwalificatie voor de LGCT Grand Prix die later deze avond nog plaatsvindt. Onze landgenoten lijken in ieder geval in vorm, want zowel Nicola Philippaerts als Niels Bruynseels wisten zich zonet naar een klassering te rijden in het individuele klassement.

 

Philippaerts deed dat met zijn 11-jarige topmerrie Katanga v/h Dingeshof (Cardento VDL), met wie hij vorige maand nog deel uitmaakte van de Belgische equipe die brons won op het EK in Riesenbeck. Philippaerts hield alle balken in de lepels en met zijn tijd van 70.85 seconden wist hij beslag te leggen op de 5de plaats in het klassement. Maar ook Bruynseels wist in deze kwalificatie voor een nulronde te zorgen. Hij kwam met de 12-jarige Delux Van T&L (Toulon) over de meet in 72.28 seconden en dit leverde hem dan weer een 8ste plaats op.

 

Het was de Duitser Marcus Ehning die deze rubriek op zijn naam wist te schrijven. Ehning rekende op de 10-jarige Stargold (Stakkato Gold) en met een finishtijd van 65.08 seconden had hij ruim een volle seconde voorsprong op de concurrentie.

 

De 2de plaats ging naar de Zweed Henrik von Eckermann met de 11-jarige King Edward (Edward 28), met wie hij afgelopen zomer indruk maakte op de Olympische Spelen van Tokio. Von Eckermann kruiste de meet in 66.16 seconden en was zo dus Ehning’s dichtste achtervolger. De Nederlander Leopold van Asten wist de 3de plaats voor zijn rekening te nemen. Hij zat in het zadel van de 10-jarige VDL Groep Elegant Hero Z (Echo van ’t Spieveld) die hij naar de meet wist te sturen.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions