Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/10/2021 22:12 - Jumping

Gilles Dunon beste Belg in GP Opglabbeek!

Na de finale voor de 7- en 8-jarige paarden maakte het Sentower Park van Opglabbeek zich vanmiddag op voor de CSI2* GP! 55 combinaties maakten hun opwachting in deze 1.45m rubriek, die vakkundig werd uitgetekend door pistebouwer Colm Quinn en zijn team. 11 combinaties wisten er de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen. Een van hen was Gilles Dunon, die de voorbije dagen al enkele malen de prijzen wist te halen. Dunon zadelde zijn 16-jarige Fou de Toi Vd Keihoeve (Toulon) en met een foutloze rit in 38.92 seconden wist hij op de 5de plaats voor de beste Belgische prestatie te zorgen.

 

De overwinning ging naar de Britse amazone Ellen Whitaker en dit met de 9-jarige merrie Spacecake (Stakkatol). Whitaker snelde naar de meet in 36.10 seconden en mocht daarmee de hoofdprijs in ontvangst nemen.

 

Op de 2de plaats zagen we de Nederlander Kevin Beerse. Die bereikte de eindmeet in 37.32 seconden en kon daarvoor rekenen op de 10-jarige merrie Gilona AO (Zavall VDL). De Brit Samuel Hutton wist dan weer de 3de plaats voor zijn rekening te nemen. Hij zette met de eveneens 10-jarige Givenchi (VDL Zirocco Blue) de klok stil op 37.47 seconden.

 

Verderop in het klassement was er voor ons land nog een 11de plaats voor Vicky van de Poel met Frenchy VDS (Cornet Obolensky), een 13de plaats voor Nico Baerts met Mowgli du Sasiana (Emerald van ’t Ruytershof) en een 14de plaats voor Jens Thys met Kapucijn V/D Donkhoeve (Vagabond de La Pomme).

 

TAGS   |   ELLEN WHITAKER   |   GILLES DUNON   |   KEVIN BEERSE   |   SAMUEL HUTTON

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions