Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/10/2021 10:14 - Jumping

Podiumplaats voor Bruynseels in GP Bonheiden

Net als tijdens de voorbije concoursen in Bonheiden stond ook ditmaal de CSI2* GP reeds op zaterdagavond gepland. Van de 57 combinaties die aan de start verschenen van deze 1.45m rubriek wisten er uiteindelijk slechts 6 de basisomloop van pistebouwer Bernard Mathy en zijn team foutloos af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Daarbij behoorden met Niels Bruynseels en Maxime Harmegnies ook 2 landgenoten en het was uiteindelijk Bruynseels die voor de beste Belgische prestatie wist te zorgen. Bruynseels was vergezeld van de 9-jarige Hespro Ryal K (Crespo VDL) en met een foutloze rit in 37.85 seconden verzekerde hij zich van de 3de plaats op het podium.

 

Maxime Harmegnies wist het met de 11-jarige Espoir de Merisiers (Qody de Saint-Aubert) zelfs nog sneller te doen dan Bruynseels. Hij klokte af in 34.88 seconden, maar zag onderweg ook een balkje uit de lepels rollen waardoor hij finaal genoegen moest nemen met de 4de plaats.

 

Het waren de Ierse combinaties die deze Grote Prijs naar hun hand wisten te zetten met de Richard Howley als uiteindelijke winnaar! Howley, die vorige maand ook al een GP wist te winnen in Bonheiden, stuurde zijn 11-jarige Arlo de Blondel (Tlaloc M) naar de finish in 31.66 seconden en daarmee mocht hij dus opnieuw bovenaan het podium plaatsnemen. Zijn landgenote Jessica Burke volgde op de 2de plaats met de 10-jarige African Affair (Billy Congo). Zij wist een tijd van 34.64 seconden op het scorebord te brengen.

 

Verder was er voor ons land ook nog een 7de plaats voor Ann Carton-Grootjans met Kai Licha de Carmel (Prince van de Wolfsakker), een 9de plaats voor Bart Jay Junior Vandecasteele met Kadee van het Heikanthof (Esperanto Van Paemel) en een 10de plaats voor Anthony Wellens met Domenco (Umex Sport Cornet’s Stern).

 

TAGS   |   JESSICA BURKE   |   MAXIME HARMEGNIES   |   NIELS BRUYNSEELS   |   RICHARD HOWLEY

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions