Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/09/2021 22:27 - Jumping

O. Philippaerts neemt afscheid van H&M Extra

Olivier Philippaerts en met hem de hele ‘We live Horses’ familie heeft deze week afscheid genomen van H&M Extra, de twaalfjarige hengst die eigendom is van de familie Spronken. De voorbije jaren maakte H&M Extra onder de vleugels van Olivier Philippaerts een mooie progressie waardoor hij uitgroeide tot een toppaard dat wereldwijd mooie resultaten behaalde.

 

H&M Extra was de oogappel van de in 2019 overleden Leon Spronken.  De twaalfjarige hengst maakte de voorbije jaren een mooie ontwikkeling door. “H&M Extra was sinds zijn vijfde levensjaar bij ons”, zegt Olivier Philippaerts. “Samen hebben we een mooie weg afgelegd en enkele sterke resultaten behaald. Ik denk bijvoorbeeld aan de landenwedstrijd van Spruce Meadows in 2019 waar we tot twee keer toe foutloos bleven en zo een groot aandeel hadden in de Belgische zege. In datzelfde jaar bleven we ook twee keer foutloos in Nations-cup finale van Barcelona waar we zilver wonnen. H&M Extra was een paard met een goed karakter, een harde werker waarmee ik een fijne band had. Ik ben blij dat ik hem naar dit niveau heb kunnen brengen en ben fier op wat we samen wereldwijd gepresteerd hebben. H&M Extra is nu klaar voor zijn volgende stap in zijn carrière. Ik wens hem en zijn nieuwe ruiter alle succes. Ik ben de familie Spronken zeer dankbaar voor de mooie tijd die ik samen met hem heb kunnen beleven.”

 

Behalve Olivier is eveneens Thibault Philippaerts de familie Spronken zeer dankbaar. “Vier jaar geleden maakte ik met H&M Extra mijn debuut in Spruce Meadows en nam ik deel aan het EK. Met H&M Extra zette ik mijn eerste passen op het hoogste niveau. Ik ga hem straks toch wel een klein beetje missen in onze stallen.”

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions