Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
26/09/2021 14:59 - Jumping

Philipp Weishaupt demonstreert bij de 6j!

Veni, vidi, vici! De bekende uitspraak van de Romeinse generaal Julius Caesar inspireerde zonet de Duitser Philipp Weishaupt tijdens een spetterende WK-finale voor de 6-jarige paarden. Weishaupt en zijn Westfaals-gefokte en gekeurde hengst Coros 3, een zoon van Cornet Obolensky en Arpeggio die gefokt werd door Werner Buschwieweke, waren een van de elf combinaties die het in de basisomloop foutloos hielden en zich zo kwalificeerden voor de barrage. In die barrage mochten ze de spits afbijten en dat deden ze op een meesterlijke wijze. Weishaupt en Coros 3 maakten meteen veel tempo, hielden vervolgens de bochten bijzonder kort en reden gewoon geen centimeter teveel in deze perfect gereden barrage. Het resulteerde dan ook in een verschroeiende finishtijd van 33.17 seconden, een tijd waar niemand nog bij in de buurt wist te komen en die Weishaupt en Coros 3 dus de wereldtitel opleverde bij de zesjarige paarden.

 

Zijn landgenote Angelique Rüsen wist het zilver binnen te halen met de Westfaals-gefokte hengst Crowny NW, een zoon van Crown Z en Pontiflex 9 die gefokt werd door Norbert Wentrup en die een halfbroer is van de voor Westfalen gekeurde hengst Comme Il Faut Plus. De stalamazone van Christian Ahlmann kwam als vijfde starter in de baan en wist een tijd van 35.08 seconden op het scorebord te brengen.  

 

Het brons ging naar onze làndgenote Virginie Thonon met de BWP-gefokte merrie Parequita v.h., een dochter van Jamal van de Heffinck en Cumano die gefokt werd door Willem Hoecke en met wie Thonon zich begin deze maand nog driemaal wist te klasseren tijdens het concours in Bonheiden. Thonon en Parequita v.h. kwamen in de barrage als allerlaatste aan de start en deden nog een ultieme poging  om Weishaupt en Coros 3 van de troon te stoten. Ze finishten echter in 35.14 seconden en werden zo uiteindelijk derde.

 

De Ier Jason Foley met de Zangersheide-hengst Calvador Z (Comilfo Plus Z x Corrdino CH – F: Luc Van Hoof) en de Belg Arnaud Gaublomme met de ruin Chica V.V. Z (Comme Il Faut x Chacco Blue – F: Evelyne Van Vreckom) vervolledigen de top van het klassement op de vierde en vijfde plaats.

 

Verder was er voor ons land nog een 6de plaats voor Werner Dierckx met Tabasco de Toxandria Z (Thunder van de Zuuthoeve x Cento Lano - F: Werner Dierckx) en een 7de plaats voor Thibeau Spits met Impress-K van 't Kattenheye Z (Indoktro K van 't Kattenheye x Vagabond de la Pomme - F: Tony en Annemarie Raman - Strobbe). 

 

Foto's :
TAGS   |   ANGELIQUE RüSEN   |   PHILIPP WEISHAUPT   |   VIRGINIE THONON

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions