Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
26/09/2021 12:07 - Jumping

Ahlmann en Querido VG Z wereldkampioen 5j!

De eerste strijd is gestreden, de eerste wereldkampioen bij de jonge paarden is gekend! Het waren vanmorgen de 5-jarige paarden die de aftrap mochten geven van deze Super Sunday en het niveau tijdens deze eerste finale lag meteen ontzettend hoog. Van de 55 combinaties die eerder deze week een ticket voor deze finale wisten te bemachtigen slaagden er 16 in om de basisomloop foutloos af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Daarin werd er van het eerste tot het laatste moment gestreden met het mes tussen de tanden met uiteindelijk een gedroomde winnaar voor Stoeterij Zangersheide. Het was Christian Ahlmann die zich tot de nieuwe wereldkampioen kroonde met de BWP-gefokte en Zangersheide-gekeurde hengst Querido VG Z, een fokproduct van Aloïs van Gorp. Querido VG is een zoon van Ahlmann’s tophengst Dominator 2000 Z en dit uit de merrie Corsica VG Z (Chellano Z). Zo is Querido VG Z onder andere ook een halfbroer van de schimmelhengst Leandro VG, die op 1.50m niveau springt onder het zadel van Jeroen De Winter. Ahlmann en Querido VG Z namen halfweg de barrage de leiding over met een foutloze ronde in 37.49 seconden en gaven deze leiderspositie niet meer uit handen.

 

Net als tijdens het Belgisch Kampioenschap voor de zesjarige paarden ging het zilver naar onze landgenoot Arnaud Gaublomme met de BWP-gefokte ruin Quabriolet van het Bildeken, hun zelf gefokte zoon van Anakin van Schuttershof uit een Burggraaf moeder. Gaublomme en Quabriolet van het Bildeken kwamen in de barrage als tweede in de ring en zetten de toon met een foutloze rit in 39.40 seconden.

 

De Nederlandse amazone Nicole Eggens wist het brons voor haar rekening te nemen met de KWPN-gefokte merrie Loharna-P, een dochter van Carrera VDL en Burggraaf die gefokt werd door B.J. Platzer en die uit dezelfde moeder komt als de 1.45m paarden Biantha P (Numero Uno) en High Top (Namelus R). Ook Eggens en Loharna-P wisten in de barrage voor een foutloze ronde te zorgen en dit in een tijd van 40.99 seconden.

 

De Ierse ruiter Jason Foley met de Iers-gefokte Killossery Karma (Sied Livello x Cruising - F: F. &L. Glynn) en de Britse amazone Emily Sage met de Oldenburg merrie Vogue TW (Vivant van de Heffinck x Conthargos – F: Gestüt Lewitz) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening.

 

Voor ons land was er verder ook nog een 10de plaats voor Katrijn van Hoecke met Morice F Z (Mosito van het Hellehof x Bamako de Muze - F: Kelly Fioole).

 

Foto's :
TAGS   |   ARNAUD GAUBLOMME   |   CHRISTIAN AHLMANN   |   NICOLE EGGENS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions