Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
26/09/2021 09:22 - Jumping

Vandecasteele springt opnieuw in de prijzen!

Naast het Wereldkampioenschap voor de jonge paarden in Lanaken is het dit weekend ook een belangrijk moment voor de internationale jeugd. Zij werken in het Peelbergen Equestrian Centre van Kronenberg namelijk de finales van het Nations Cup seizoen af. De Belgische delegatie kwam daar tijdens de eerste dagen van het concours al sterk voor de dag en dat was gisteren niet anders. Zo wist Bart Jay Junior Vandecasteele zich gisteren opnieuw in de prijzen te rijden tijdens de 1.40m hoge Big Tour die openstond voor zowel de Juniors als de Young Riders. Vandecasteele verscheen in de ring met de 9-jarige merrie Enterprise Jt Z (Eldorado van de Zeshoek) en slaagde er ook in om in de basisomloop alle balken in de lepels te houden. Helaas liep hij daarbij tegen 1 strafpuntje voor tijd aan waardoor hij de barrage aan zijn neus voorbij zag gaan en tevreden moest zijn met de 7de plaats.

 

6 combinaties wisten zich wel te plaatsen voor de barrage en daarin was het de Duitse amazone Naomi Himmelreich die de overwinning wist binnen te halen. Himmelreich zat in het zadel van de 10-jarige Verdi TN-ruin Vino V’T Kosterhof Z en wist de concurrentie te verschalken met een finishtijd van 37.38 seconden.

 

Het zilver ging naar de Fransman Mathis Burnouf met de 9-jarige hengst Tabalou PS (Taloubet Z). Ook hij slaagde erin om het in de barrage opnieuw foutloos te houden, maar deed er in 38.84 seconden toch bijna anderhalve seconde langer over dan Himmelreich. De Deen Theodor Linde vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij slaagde erin om met de 10-jarige Lehar (Verdi TN) een tijd van 42.47 seconden op het scorebord te brengen.

 

Verder was er voor ons land ook nog een 9de plaats voor Louise Lenaerts met Maybel van het Molenhof (Figaro C) en een 11de plaats voor Evelyne Putters met Uith de Rotes (Calvaro F.C.).

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions