Rob Tijskens
25/09/2021 22:44
2 min
paardenfotograaf.be

Nadat de 5-jarige paarden de voorbije twee dagen tijdens de kwalificaties enkel een foutloze ronde dienden af te werken werd er vandaag tijdens de troosting natuurlijk wel voor een klassement gesprongen. Op de Almé Z Arena was het onze landgenoot Tom Sneppe die naar de overwinning snelde met de Zangersheide merrie Camille van de Lentakker Z, een dochter van Comme Il Faut en Prince de Revel die gefokt werd door Luc De Reviere. Sneppe en Camille van de Lentakker Z wisten de voorbije maanden al verschillende internationale rubrieken te winnen, waaronde in Knokke, Lier, Bornival en Bonheiden, en bevestigen die goede vorm met een overwinning in deze troosting voor 5-jarige paarden. Ze finishten in 63.15 seconden en daarmee hadden ze een kleine halve seconde voorsprong op de concurrentie.

Op de tweede plaats zagen we hier de Ier Michael Pender met de Iers-gefokte ruin HHS Tokyo, een zoon van Z7 Ascot uit de Catoki Z-merrie HHS Fortune waarmee hij op dit moment zelf op 1.50m niveau springt. Pender, die twee jaar geleden nog zilver wist te behalen tijdens de finales bij zowel de vijf- als de zesjarigen, finishte in 63.58 seconden en daarmee moest hij dus opnieuw vrede nemen met de eerste ereplaats.

Voor de Nederlander Joost Martens was er dan weer een 3de plaats met de Zangersheide merrie Cereza Z, een dochter van Chester Z en Caretano Z die gefokt werd door Sandra Van den Broek-Wilmes. Martens en Cereza Z wisten de klok te stoppen op 64.40 seconden.

Voor ons land was er verder nog een 4de plaats voor Matthias Hens met Maria (Marshal Fields 111 x Chopin Van Het Moleneind – F: Harrie Theeuwes & Marc Royer), een 5de plaats voor Jose Thiry met Laville Topfok (Lavillon x Bentley van de Heffinck – F: Tsj Op den Dries), een 22ste plaats voor Dries de Bock met Queen Cera Stb-Ddb (By Cera D'Ick x Tornedo FCS – F: Sophie en Dries De Roeck - De Bock), een 23ste plaats voor Milan Lamers met Kasharah Hero Z (Kassander Van ’t Roosakker x For Pleasure – F: Luc Henry) en een 28ste plaats voor Lauranne Spits met Quinta Dwerse Hagen (El Torreo de Muze x Va-Vite – F: BV De Dwerse Hagen).