Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/09/2021 22:31 - Jumping

Cools beste Belg tijdens 2de kwalificatie 6j

De 6-jarige paarden verschenen vandaag voor hun tweede kwalificatie op het Wereldkampioen voor jonge paarden in Lanaken net als gisteren in de wedstrijdring op de Ramiro Z Arena. De overwinning ging hier naar de Britse amazone Emily Sage met de Zangersheide-hengst Cadiz Z, een zoon van Corydon van T&L en Caesar van de Helle die ze zelf fokte en opleidde. Sage wist in deze speedclass de klok te stoppen in 60.69 seconden en daarmee dus de concurrentie achter zich te houden.

 

De Ier Richard Howley wist beslag te leggen op de 2de plaats en dit met de KWPN-merrie Kaatje AD, een dochter van Emir R en Papillon Rouge die gefokt werd door A.A.J.M. Diks. Howley stopte de klok in 61.29 seconden en daarmee kwam hij exact 60 honderdsten van een seconde tekort voor winst. De 3de plaats ging dan weer naar de Zuid-Afrikaanse amazone Alexa Stais met de Hannoveraanse ruin Sohn der Erde K (Salz der Erde x Contender – F: Dr. Susanna Kleindienst). Zij finishte in 61.56 seconden.

 

Voor België wist Cyril Cools voor de beste Belgische prestatie te zorgen met de Zangersheide-merrie Coryfee T&L Z, een dochter van Corydon van T&L en Bentley vd Heffinck die gefokt werd oor NV T&L en met wie hij het afgelopen jaar al tal van internationale rubrieken wist te winnen. Ook Cools en Coryfee T&L Z bleven vandaag foutloos en hun tijd van 65.27 seconden leverde hen een 10de plaats op.

 

Klik hier voor de uitslag.

 

TAGS   |   ALEXA STAIS   |   CYRIL COOLS   |   EMILY SAGE   |   RICHARD HOWLEY

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions