Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/09/2021 22:00 - Jumping

Thomas en Keymis in de top 10 bij de 7j!

Op het Wereldkampioenschap voor de jonge paarden in het mooie Lanaken werden vandaag in alle leeftijdscategorieën de tweede kwalificatierondes afgewerkt. De 7-jarige paarden mochten opnieuw hun opwachting maken op de Ratina Z en net als gisteren was het de Duitser Richard Vogel die er de overwinning wist op te eisen. Daarvoor kon hij vandaag rekenen op de Holstein-gefokte merrie Charisma HS, een dochter van Uriko en Cassito die gefokt werd door Christoph Schmidt. Vogel wist in deze rubriek tegen de klok een tijd van 69.33 seconden op het scorebord te brengen en daarmee bleef hij als enige onder de grens van de 70 seconden.

 

De 2de plaats was weggelegd voor de Italiaan Giampiero Garofalo met de Iers-gefokte merrie Valanna (Valent x Cruising – F: Mary McCann). Garofalo en Valanna hielden alle balken netjes in de lepels en dit in een tijd van 71.25 seconden. De Zweed Marcus Westergren wist dan weer de 3de plaats voor zijn rekening te nemen. Hij zat in het zadel van de Holstein-gefokte ruin Crunch Air (Crunch 3 x Calato Z – F: ZG Redderberg) die hij naar de meet wist te loodsen in 71.88 seconden.

 

Maar ook enkele Belgische combinaties wisten zich naar een plaats in de top van het klassement te rijden. Zo was de 8ste plaats voor Gilles Thomas met de KWPN-merrie J. Comghorla van Beek, een dochter van Comme Il Faut en Padinus die gefokt werd door ’t Eirbissemhof en met wie hij ook al 5de was. Verder was er ook een sterke prestatie voor Kim Keymis met de Zangersheide-merrie Dirina O.H. Z, een dochter van Dicasi O.H. en Clarissimo Z uit de fokkerij van Guido Op ’t Eynde. Na ook een foutloze ronde werden zij 9de. Ludo Philippaerts tenslotte volgde net na de top 10 op de 11de plaats. Ook hij bleef netjes foutloos met de BWP-gefokte hengst Obama de la Lieniere (Marius Claudius x Golden Hawk – F: Jeroen Lissens).

 

Klik hier voor de uitslag.

 

TAGS   |   GIAMPIERO GAROFALO   |   GILLES THOMAS   |   KIM KEYMIS   |   MARCUS WESTERGREN   |   RICHARD VOGEL

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions