Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/09/2021 19:38 - Jumping

Laure Tijskens wint de Pony Grand Prix!

De Belgische delegatie is er opnieuw een topweekend van aan het maken op het internationale jeugdconcours van het Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg! Nadat Aurelia Guissson gisteren al voor een Belgische GP-overwinning wist te zorgen bij de Juniors volgde er vanmiddag opnieuw een GP-overwinning. In de Grote Prijs voor de pony’s was het namelijk regerende Belgisch Kampioene Laure Tijskens die de winnares werd met haar 12-jarige vosruin Navayo (Jerome van de Vondelhoeve). In een barrage waarvoor zich slechts 2 van de 44 combinaties wisten te plaatsen slaagde enkel zij erin om opnieuw een foutloze ronde op het scorebord te brengen en daarmee boete ze al haar derde GP-overwinning van dit jaar.

 

Daarmee moest de Duitse amazone Lara Tönnissen vrede nemen met de 2de plaats. Tönnissen wist het met de 12-jarige Clarissa Nrw (Coronas) in 30.93 seconden ruim 2.5 seconden sneller te doen dan Tijskens, maar zij zag daarbij ook een balkje uit de lepels rollen. De 3de plaats in deze GP ging naar de Noorse Thea Gunleksen met de 12-jarige Parc Cookie. Zij kreeg een fout in de basisomloop, maar een goede chronotijd leverde haar dus toch nog een podiumplaats op.

 

TAGS   |   LARA TöNNISSEN   |   LAURE TIJSKENS   |   THEA GUNLEKSEN

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions